Történetünk

Hilti history

A Hilti hosszú utat járt be az 1941-es megalakulása óta, és nagy ambícióink vannak a növekedésre és a jövőre nézve. 

1941 - ALAPÍTÁS

Martin Hilti mérnök (1915-1997) és testvére Eugen (1911-1964) megalapítják a Hilti Maschinenbau OHG-t Schaanban, Liechtensteinben.

1948 - Szabadalmaztatás

Martin Hilti arra szenteli figyelmét mindenekelőtt, hogy felgyorsítsa a technológiát, és szabadalmat szerezzen ezzel kapcsolatban. Az 1950-es évek elején kézi vezérlésű szerszámgépeket és szegbeverőket vezetnek be.

1952 - Értékesítés

A Hilti Olaszországban tárgyal egy értékesítési együttműködéssel kapcsolatban – ez az első nemzetközi értékesítési együttműködés.

1957 - Áttörés

A DX 100 a világ első puskaporral működésbe hozott szegbeverő gépe, amely technológiai áttörést hoz a Hiltinek. A korai 60-as évekre a Hilti már közel 30 országban van jelen.

1964 - Búcsú

Eugen Hilti, a vállalat egyik alapítótagja 53 éves korában, november 20-án elhunyt. Kiemelkedő rálátásával nagymértékben hozzájárult a vállalat schaani terjeszkedéséhez. Emellett kiemelkedő szerepet vállalt a State Apprentices Commission tevékenységeiben egészen a haláláig.

1967 - Erőteljes innovációk

A Hilti TE 17, az első elektro-pneumatikus fúrógép bevezetésével a TE sorozat a legátfogóbb szerszámgép-sorozattá fejlődik. Ugyanebben az időszakban a Hilti kifejleszti az első mechanikus horgonyrendszert.

1970 - Nemzetközi termelési lehetőségek

Az első nemzetközi termelési lehetőség megnyílik Thüringen Voralbergben (Ausztria).

1973 - Bővülés

Az újonnan alapított Hilti Entwicklungsgesellschaft (HEG) Münchenben (Németország) fúrási és szerelési technológiákat és rögzítő rendszereket fejleszt. Ez az egy évvel korábban Glasgow-ban (Skócia) az acélművek berendezéseinek fejlesztésére létrehozott központot követi.

A vállalat kiszélesíti vezetői bázisát. Egy négytagú igazgatótanács veszi át a feladatokat, de ezt már 1975-ben átrendezték és öt tagúra bővítették. Michael Hilti csatlakozik a vállalathoz, és átveszi a marketing és értékesítés területét.

1980 - ÁTCSOPORTOSÍTÁS ÉS A VÁLLALAT JÖVŐJÉNEK BIZTOSÍTÁSA

Kialakításra kerültek az alábbi piaci régiók: Amerika, Afrika, Ázsia és Európa. Ez az intézkedés közelebb hozza a vállalatot a regionális piacokhoz, biztosítva az ügyfelek igényeinek jobb kiszolgálását.

A Martin Hilti Family Trust létrehozása, mellyel a cél a vállalat hosszú távú biztonságának megalapozása.

1986 - Vezetés

Piaci szegmensek, jobb szolgáltatás és új termékek: 1986-ban a Hilti bemutatja a „2000-es stratégiát”, ami mindenek előtt piaci szegmentációra fókuszál. A vállalati kultúra tovább fejlődik a "A vezetés különbséget tesz" mottó alatt.

1990 - Változások a vezetésben

Martin Hilti átadja a vezérigazgatói tisztséget fiának Michaelnek, akit 1982-ben neveztek ki az igazgatótanács alelnökévé. Martin Hilti maga marad az igazgatótanács elnöke.

1994-ben Pius Baschera az első ember, aki nem családtagként veszi át a vállalat vezetését. Martin Hilti átadja az igazgatótanács elnöki posztját Michael Hilti-nek, és tiszteletbeli elnökként továbbra is tagja marad az igazgatótanácsnak.

1991 - GLOBALIZÁCIÓ

A nemzetközi piaci szervezetek folyamatos felépítése. Egyéb üzletágak jönnek létre Oroszországban, Dél-Amerikában és Ázsiában. A globalizáció megkezdődik a Hilti számára.

1996 - Üzleti stratégia

Az új 3C stratégia a vállalat három fő szempontjára, az ügyfélre, a kompetenciára és a koncentrációra összpontosít. Ez keimelt termelékenység-növekedést eredményez a vállalat számára.

1997 - Hagyaték

Augusztus 19-én, 82 éves korában életét veszti Martin Hilti, a vállalat társalapítója. Hagyatékaként egy olyan vállalatot hagy hátra, amely biztonságban van, és egy kiegyensúlyozott vezetési struktúra alapján maradhat fenn.

2003 - KITÜNTETÉS ÉS VÁLTOZÁSOK AZ IGAZGATÓTANÁCSBAN

A Hilti Csoport elnyeri a "Carl Bertelsmann-díjat" példamutató vállalati kultúrájáért. Egy évvel később a továbbfejlesztések során bevezetésre kerül a „Kulturális utazásunk” (Our Culture Journey), amelynek középpontjában a rendszeres képzések és a folyamatos fejlődés áll, amelyet világszerte minden alkalmazott számára biztosítanak.


Az év végén Pius Baschera átadja tisztségét Bo Risbergnek, mint vezérigazgató, Baschera pedig az igazgatótanács elnöke lesz. Michael Hilti továbbra is az igazgatótanács tagja marad.

2011 - VALUTA ÁTÉRTÉKELŐDÉSE

A pénzügyi világválság egyik utóhatása az erős svájci frank. A Hilti úgy reagál erre, hogy a jövőbeni árfolyam-ingadozásokat jobban tudja tompítani.
 

A csoport igazgatótanácsa négyről hat tagúra bővül és átalakul. Ez megadja az irányt a vállalat dinamizmusának és jövőorientáltságának megőrzéséhez.

2014-2016 - STRATÉGIA ÉS KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS

Christoph Loos lesz a Hilti ötödik vezérigazgatója.

A Hilti 2015-ben új és modern innovációs központot nyit, 2016-ban pedig teljesen felújítja székhelyét és a vállalat telephelyét, ezzel is jelezve a liechtensteini helyszín iránti elkötelezettségét.

A 2016-os jubileumi évben több mint 24 000 alkalmazott dolgozik a Hilti vállalatnál, több mint 120 országban.

2017-2018 - CSOPORTOS ÉRTÉKESÍTÉS ÉS FELVÁSÁRLÁSOK

A Hilti a norvég Oglaend System Group felvásárlásával megerősíti pozícióját a piacon. Ez a Hilti történetének legnagyobb vállalatfelvásárlása.

2017 decemberében a Hilti Csoport történetében először átlépte az 5 milliárd svájci frankos árbevételi határt.

A Hilti Corporation 2018-as évi közgyűlésén Michael Hiltit az igazgatótanács örökös tiszteletbeli elnökévé választották.

2019 - BIM TAPASZTALATI KÖZPONT

A Hilti megnyitotta a BIM Experience Center-t Rotterdamban. A központ az alkalmazások, szolgáltatások, valamint a digitális elemek kombinálásával kelti életre az építési projektek digitális fejlődését.

2020 - JAIBOT ÉS EXO-O1

Jaibot néven a Hilti piacra dobja félautonóm, mobil építkezési robotját mennyezetfúráshoz. Ezzel a Hilti újabb lépést tesz a digitális építkezés felé vezető úton.

A Hilti az Ottobock orvostechnológiai vállalattal együttműködve még ebben az évben piacra dobja az EXO-O1 exoskeletont. Ez jelentősen hozzájárul az egészségvédelemhez, kiemelten a fej feletti és váll fölötti munkavégzés során.

2021 - GENERÁCIÓVÁLTÁS ÉS FELVÁSÁRLÁS

A Hilti Csoport évtizedek óta tartó sikere szorosan összefügg a stabilitást és folyamatosságot biztosító hosszú távú utódlási tervvel. A Hilti a következő két évben jelentős generációváltáson megy keresztül a kulcsfontosságú vezetői pozíciókban, tekintettel egyes hosszú ideje szolgáló képviselők életkorára és szolgálati idejére.

A Hilti Group felvásárolja a Fieldwire (USA) San Francisco-i székhelyű vállalatot, amely vezető platformot biztosít a munkaterület-menedzsmenthez. A Hilti már 2017-ben befektetőként jelen volt a vállalat életében és szoros partnerséget alakított ki a Fieldwire-rel.

Megosztás