Történetünk

Hilti history

A Hilti hosszú utat járt be, mióta 1941-ben megalakult, és nagy ambícióink vannak a növekedésre. 

1941 - ALAPÍTÁS

Martin Hilti mérnök (1915-1997) és testvére Eugen (1911-1964) megalapítják a Hilti Maschinenbau OHG-t Schaanban, Liechtensteinben.

1948 - Szabadalmaztatás

Martin Hilti arra szenteli figyelmét mindenek előtt, hogy felgyorsítsa a technológiát, és szabadalmat szerezzen ezzel kapcsolatban. Az 1950-es évek elején kézi vezérlésű szerszámgépeket és szögbelövőket vezetnek be.

1952 - Értékesítés

A Hilti Olaszországban tárgyal egy értékesítési együttműködéssel kapcsolatban – ez az első nemzetközi értékesítési együttműködés.

1957 - Áttörés

A DX 100 a világ első porral működésbe hozott szerszámgépe, ami egy technológiai áttörést hoz a Hiltinek. A korai 60-as évekre a Hilti már ~30 országban van jelen.

1962 - Nemzetközi üzlet

A Hilti már körülbelül 30 országban van jelen.

1964 - Búcsú

Eugen Hilti, a vállalat egyik alapítótagja 53 éves korában, november 20-án meghal. Kiemelkedő rendezőként nagymértékben hozzájárult a vállalat schaani terjeszkedéséhez. Mélyen részt vett a State Apprentices Commission tevékenységeiben egészen a haláláig.

1967 - Erőteljes innovációk

A Hilti TE 17 bevezetésével, az első elektromos-pneumatikus kalapácsfúró, a TE sorozatok magukba foglalják a szerszámgépek legátfogóbb sorozatát. Azonos időszakban a Hilti felfedezi az első mechanikai forgórészt.  

1970 - Nemzetközi termelési lehetőségek

Az első nemzetközi termelési lehetőség megnyílik Thüringen Voralbergben. (Ausztria)

1971 - Terjeszkedés

Termelési lehetőség nyílik München mellett, Kauferingben (Németország), egyre több termelési lehetőség adódik világszerte.

1973 - Bővülés

Az újonnan alapított Hilti Entwicklungsgesellschaft (HEG) Münchenben (Németország) fúrási- és ragasztási technológiákat, valamint forgórész rendszereket fejleszt.

A vállalat bővíti a vezetői bázisát. Egy négytagú Vezetői Tanács hozzáfog a feladathoz.

1975 - A fedélzeten

Három képviselőt neveznek ki a Vezetői Tanácsból. Michael Hilti csatlakozik a vállalathoz és átveszi a marketing, valamint az értékesítési terület írányítását.

1980 - A VÁLLALAT JÖVŐJÉNEK ÚJRAÉRTELMEZÉSE ÉS BIZTOSÍTÁSA

A piaci régiók létrehozása: Amerika, Afrika, Ázsia, Európa.

A Martin Hilti Családi Tröszt megalapítása.

1982 - Kinevezés

Michael Hiltit kinevezik a Vezetői Tanács testületi elnökének.

1985 - Fókusz

A termék területek, mint forgórész rendszer, közvetlen rögzítés, fúrás és bontás átrendeződnek átfogóan működő termékrészlegekké. Minden részleg tartalmazza a termék menedzsment, R&D, logisztika, kontrolling, beszerzés és termelés szerepet.

1986 - Vezetés

A “Stratégia 2000” bemutatása, ami mindenek előtt piac szegmentációra fókuszál. Továbbá bemutatásra kerül egy globálisan egységes vállalati kultúra, a következő mottóval: “A vezetés különbséget tesz.”

1990 - Változás a vezetésben

Martin Hilti átengedi a vezérigazgató pozíciót fiának, Michaelnek.

A Vezetői Tanács testületi elnöke viszont ő marad.

1991 - GLOBALIZÁCIÓ

A nemzetközi piaci szervezetek folyamatos felépítése. Egyéb üzletágak jönnek létre Oroszországban, Dél-Amerikában és Ázsiában. A globalizáció megkezdődik a Hilti számára.

1994 - Átmeneti időszak

Martin Hilti átengedi a Vezetői Tanács testületi elnökének pozícióját Michael Hiltinek, és megmarad a Vezetői Tanács tiszteletbeli elnökének. Pius Bascherat kinevezik vezérigazgatónak. Először történik meg, hogy a vezető nem családtag.

1996 - Üzleti stratégia

Az új bajnok “3C” stratégia a vevőn, szakértelmen és összpontosításon alapszik.

1997 - Hagyaték

Martin Hilti, a cég alapítója augusztus 19-én, 82 évesen meghal.

2002 - Hálózati munka

A globálisan szabványosított üzleti folyamatok és adatok elindulása, ami alapját képezi a későbbi anyagi haszonnak mind hatékonyságban és termelékenységben.

2003 - Elismerés

A Hilti csoport megkapja a “Carl Bertelsmann díjat” a példamutató vállalati kultúrájáért.

2004 - Kultúra

“Kulturális utazásunk” helyettesíti a “A vezetés különbséget tesz” mottót. Az új vállalati kultúra lényeges szempontjai a rendszeres oktatások és kurzusok az összes munkavállaló számára világszerte.

2006 - VÁLTOZÁS AZ IGAZGATÓK TANÁCSÁN

Az év végén Pius Baschera átadja a felelősséget Bo Risbergnek, mint az új vezérigazgató. Baschera az igazgatói tanács testületi elnökévé válik. Michael Hilti tagja marad az igazgatói tanácsnak.

2009 - Termelési tervek

A Hilti megnyitja a nyolcadik termelési üzemét Matamorosban (Mexikó). A többi termelési üzem Schaanban (Liechtenstein), Thüringenben (Ausztria), Kauferingben és Strassban (Németország), Zhanjiangban és Shanghaiban (Kínában) és Kecskeméten (Magyarország) található.

Pénzügyi válság

A forgalom 20%-kal csökken és a vállalatot új irányba tereli.

2014 - TOP vezetés

Christoph Loos lesz a Hilti ötödik vezérigazgatója.

Stratégia

Az új vezérigazgató vezetése alatt a vállalat kijelöli a stratégiát az elkövetkezendő évekre. Egy kulcs szempontja a “Bajnok 2020” stratégiának a megkülönböztetés premium termékeken keresztül.

2015 - Innovációs központ

Egy új, modern innovációs központot avattak fel több mint 450 munkavállalónak a Hilti központban Schaanban, Liechtensteinben.

Áttelepítés

Az amerikai központokat áttelepítették Tulsaból, Oklahomaból Planoba, Dallas mellé, Texasba.

Forgalom

A Hilti első alkalommal éri el az 1 milliárd US$ küszöbértékű forgalmat Észak-Amerikában.

2016 - Kötelezettség

A Hilti teljesen megújítja a központjait és a vállalati feltételeket, jelt ad az elkötelezettségnek a liechtensteini területen.

Megosztás