Kosárhoz adva
Kosárhoz adva
Tovább a Kosárhoz

Vezetőség

Vezetői tanács

Dr. Christoph Loos

Dr. Christoph Loos

Vezérigazgató

Christoph Loos (született 1968-ban) 2014 január óta a vállalat vezérigazgatója. 2007 óta tagja a Vezetői tanácsnak. Pályafutásának első négy évében a pénzügyekért, az emberi erőforrásokért, az IT részlegért és a vállalatfejlesztésért volt felelős. 2011-től a feltörekvő piacok és a globális energia-, valamint ipar szektor is hatásköre alá tartoznak. A 2001-es csatlakozás első lépéseként a vállalatfejlesztési csapatot vezette, majd megalapította a stratégiai vezetési egységet. 2003 végén Németországba költözött, ugyanis megválasztották regionális értékesítési igazgatónak, majd 2005-ben a németországi Hilti ügyvezető igazgatójának.

Jörg Kampmeyer

Jörg Kampmeyer

Pénzügyi igazgató, emberi erőforrások, IT, csoport stratégia

Jörg Kampmeyer (1968-ban született) 2011 áprilisa óta a vállalat pénzügyi igazgatója, valamint a Vezetői tanács tagja. A pénzügyekért, at emberi erőforrásokért, az IT részlegért és a vállalatfejlesztésért felelős. A Hiltis pályafutása 2002-ben vette kezdetét, vállalatfejlesztési igazgatóként dolgozott. 2003-tól 2005-ig a vállalat stratégiai marketing részlegéért volt felelős. 2006-ban Németországba költözött, és regionális értékesítési igazgatóként folytatta tevékenységét, majd ugyanebben az évben megválasztották ügyvezető igazgatónak. 2010 óta a közép-európai piaci régiót is ő vezeti.

Jahangir (Jan) Doongaji

Jahangir (Jan) Doongaji

Elektromos szerszámgépek és Kutató csoport

JJahangir (Jan) Doongaji (született 1967-ben) 2014 óta tagja a Vezető tanácsnak. Az elektromos szerszámgépekért és a vállalati kutatásért, valamint technológiáért felelős. A Hiltis pályafutása 2000-ben kezdődött, kezdetben az ügyfélszolgálatot vezette a svájci piaci szervezetben. 2002-ben a vállalati központ városába, Schaanba költözött, ahol különböző pozíciókat töltött be, különböző üzleti egységekben. Jelenlegi pozíciójában az elektromos szerszámgépekért és a szerszám üzletágért felelős.

Matthias Gillner

Matthias Gillner

Feltörekvő piacok és Energia & Ipar

Matthias Gillner (született 1967-ben) 2011 áprilisa óta tagja a Vezető tanácsnak. Kezdetben az elektromos szerszámgépekért, a vállalati kutatásért és technológiáért volt felelős. A 2014-es év eleje óta a feltörekvő piacokért, valamint a globális energia és ipar szektorokért felelős. Hiltis pályafutása 2000-ben kezdődött, vállalatfejlesztési igazgatóként dolgozott. 2001 közepén a vállalati emberi erőforrásokért felelős igazgatónak nevezték ki, majd a méréstechnikai üzleti egységet vezette. 2006-tól 2013 végéig Matthias Gillner az elektromos szerszámgépek és tartozékok üzletágért volt felelős.

Marco Meyrat

Marco Meyrat

Az európai és észak-amerikai piac

Marco Meyrat (született 1963-ban) 2005 óta a Vezető tanács tagja. Az európai és észak-amerikai piacokért felelős. Hiltis pályafutása 1989-ben kezdődött, termékmenedzserként dolgozott a vállalati központban, Schaanban. Miután a francia és a német Hiltinél is különféle pozíciókat töltött be, 1999-ben a svájci Hilti ügyvezető igazgatója lett. Néhány évvel később, 2002-ben pedig a német Hilti ügyvezető igazgatójának nevezeték ki.

Dr. Stefan Nöken

Dr. Stefan Nöken

Rögzítéstechnika és logisztika 

Dr. Stefan Nöke (született 1965-ben) 2007 eleje óta tagja a Vezető tanácsnak. A rögzítéstechnikáért és a logisztikáért felelős. 2000-ben csatlakozott a Hiltihez, mint a vállalat mérnökvezetője. 2004-ben az ellátásilánc-menedzsmentért volt felelős, ahová a beszerzés és a globális logisztika tartoznak.

Igazgató tanács

Prof. Dr. Pius Baschera

Prof. Dr. Pius Baschera

Az Igazgatótanács elnöke

Pius Baschera (született 1950-ben) az Igazgatótanács elnöke. Gépészmérnökit és üzleti adminisztrációt tanult a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben, ahol doktoriját is szerezte. 1979-ben csatlakozott a Hiltihez, mint pénzügyi- és számviteli vezető a termelési részlegben. Mielőtt az Igazgatótanács elnökének megválasztották, 13 évig volt a vállalat vezérigazgatója. Jelenleg a Roche Holding Kft. (Basel) és a Schindler Csoport (Hergiwil) Igazgatótanácsának is tagja. Emellett a Vorwerk & Co., a Wuppertal, az Ardex Kft. és a Witten Tanácsadó testületének is tagja, valamint a Venture Incubator AG, a Zug Igazgatótanácsának elnöke, és vállalkozói tevékenység professzor a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben.

Michael Hilti

Michael Hilti

Michael Hilti (született 1946-ban) a vállalat alapítójának, Prof. Martin Hiltinek a fia 1990 óta tagja az Igazgatótanácsnak. Miután üzleti adminisztrációt tanult a St. Gallen Egyetemen, a bankiparban dolgozott Londonban, mielőtt 1974-ben csatlakozott a Hiltihez, mint marketing igazgatóhelyettes. Két évvel később a Vezetői tanács elnökévé nevezték ki, majd 1990-1993-ig a vállalat vezérigazgatója volt. 1994-2006-ig az Igazgatótanács elnöke volt. Michael Hilti a Martin Hilti Családi Trösztnek és a Hilti Alapítvány vezetőségének is tagja.

Kim Fausing

Kim Fausing

Kim Fausing (született 1964-ben) 2010 óta tagja az Igazgatótanácsnak. Gépészmérnöki diplomát szerzett az Aarhus Teknikumban Dániában, 1987-ben  és üzleti adminisztráció diplomát a Henley Business Schoolban Londonban, 1996-ban. 1990-ben csatlakozott a Hiltihez, ahol különböző különböző vezetői tevékenységeket látott el Európában és Ázsiában egészen 2007-ig. Miután csatlakozott a Dán Danfoss Csoporthoz, kinevezték működésfejlesztési igazgatónak és 2008 januárjától tagja a Vezetői tanácsnak. Emellett a Velux csoport alelnöke Koppenhágában, Dániában.

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer (született 1950-ben) 2007 óta tagja az Igazgatótanácsnak. 1973-ban szerzett mérnöki diplomát a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben, ahol villamosmérnöknek és műszaki fizikusnak tanult. Ezután üzleti adminisztrációt tanult a Zürichi Egyetemen, ahol mesterdiplomát szerzett 1976-ban. 1977-től vezetői pozíciókat töltött be az Oerlikon Bührle Holdingnál, a Balzers AG-nál (1980-1989-ig) és végül az Oerlikon Holdingnál újra (1990-1995-ig). 1996-tól 2007-ig a Saurer AG-nál dolgozott vezérigazgatóként Arbonban. Heinrich Fischer tagja a Tecan AG, az Orell Füssli AG, a Sensirion AG és az SWM Inc. Igazgatótanácsának is.

Calvin Grieder

Calvin Grieder

Calvin Grieder (született 1955-ben) 2016 áprilisa óta tagja az Igazgatótanácsnak. Calvin Grieder folyamatmérnöki diplomát szerzett a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben. Ezután vezetői pozíciókat töltött be svájci és német vállalatoknál mérési, ellenőrzési, automatizálási és mérnöki pozíciókban. 2001-ben Calvin Grieder felmondott a Swisscomnál, és csatlakozott a Bühler Grouphoz, mint vezérigazgató. 2014 februárjától vált a Bühler Group Igazgatótanácsának tagjává. Calvin Grieder a svájci székhelyű Givaudan SA és az Implenia AG vállalatok Igazgatótanácsának is tagja.

Dr. Michael Jacobi

Dr. Michael Jacobi

Michael Jacobi (született 1953-ban) 2007 óta tagja az Igazgatótanácsnak. Közgazdaságtant tanult a St. Gallen Egyetemen, a Washingtoni Egyetemen, Seattleben, és 1979-ben szerezte doktoriját a St. Gallen Egyetemen. 1978-tól 2007-ig vezetői pozíciókat töltött be pénzügyi területeken a Ciba Geigy AG-nál, majd később a Ciba Specialty Chemicals Inc.-nál Baselben. 1996-2007-ig a vállalat pénzügyi igazgatója volt. Michael Jacobi jelenleg egy független vállalati tanácsadó. 2003 óta a Sonova Holding AG, Stäfa Igazgatótanácsának tagja és 2008 december óta a Martin Hilti Családi Trösztnek is tagja. Az Actelion Pharmaceuticals Ltd., Allschwil, Igazgatótanácsának is tagja 2009 óta.

Dr. Tis Prager

Dr. Tis Prager

Tis Prager (született 1948-ban) 2006 júniusa óta tagja az Igazgatótanácsnak. 1975-ben szerzett jogi diplomat a Zürichi Egyetemen.
A Prager Dreifuss ügyvédi iroda alapítója Zürichben és Bernben. Tis Prager a Scherer & Bühler AG, Meggen, a Hotel Zurich AG (Marriott), Zurich és az Emil Hitz AG, Basserdorf Tanácsának elnöke. A Bourquin Group, Couvet az IE Engineering Group AG, Zurich és a Caprez Ingenieure AG, Chur Igazgatótanácsának is tagja.

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson (született 1959-ben) 2014 szeptembere óta tagja az Igazgatótanácsnak. Mesterdiplomával rendelkezik marketingből és pénzügyből, amit a Columbia Egyetemen szerzett New Yorkban, alapképzését pedig A Duke Egyetemen végezte Észak Carolinában pszichológia szakon. Barbara Milian Thoralfsson vezérigazgatói pozíciókat töltött be a telekommunikációs és a fogyasztói cikkek piacán, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik nem vezérigazgatói pozíciókban is, dolgozott köz- és a magántulajdonban lévő globális vállalatoknál is. 2006 óta vállalkozó az ipari szektorban (Fleming Industrier AS, Oslo).

Barbara Milian Thoralfsson az SCA AB, Stockholm, a Cable and Wireless Communications Plc, UK, a ColArt International Holdings Ltd, London, és a Norfolier GreenTec AS, Oslo Igazgatótanácsának is tagja.

Megosztás

Log in to proceed
Segíthetünk? Lépj velünk kapcsolatba!
Lépj velünk kapcsolatba!
Lépj velünk kapcsolatba!