Igazgatótanács

Michael Hilti

 

Michael Hilti

Az igazgatótanács tiszteletbeli elnöke

Michael Hilti (született 1946-ban) a vállalat alapítójának, Prof. Martin Hiltinek a fia 1990 óta tagja az Igazgatótanácsnak. Miután üzleti adminisztrációt tanult a St. Gallen Egyetemen, a bankiparban dolgozott Londonban, mielőtt 1974-ben csatlakozott a Hiltihez, mint marketing igazgatóhelyettes. Két évvel később a Vezetői tanács elnökévé nevezték ki, majd 1990-1993-ig a vállalat vezérigazgatója volt. 1994-2006-ig az Igazgatótanács elnöke volt. Michael Hilti a Martin Hilti Családi Trösztnek és a Hilti Alapítvány vezetőségének is tagja.

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer

Az igazgatótanács elnöke

Heinrich Fischer (született 1950-ben) 2007 óta tagja az Igazgatótanácsnak. 1973-ban szerzett mérnöki diplomát a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben, ahol villamosmérnöknek és műszaki fizikusnak tanult. Ezután üzleti adminisztrációt tanult a Zürichi Egyetemen, ahol mesterdiplomát szerzett 1976-ban. 1977-től vezetői pozíciókat töltött be az Oerlikon Bührle Holdingnál, a Balzers AG-nál (1980-1989-ig) és végül az Oerlikon Holdingnál újra (1990-1995-ig). 1996-tól 2007-ig a Saurer AG-nál dolgozott vezérigazgatóként Arbonban. Heinrich Fischer tagja a Tecan AG, az Orell Füssli AG, a Sensirion AG és az SWM Inc. Igazgatótanácsának is.

Prof. Dr. Pius Baschera

Prof. Dr. Pius Baschera

Pius Baschera (született 1950-ben) az Igazgatótanács elnöke. Gépészmérnökit és üzleti adminisztrációt tanult a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben, ahol doktoriját is szerezte. 1979-ben csatlakozott a Hiltihez, mint pénzügyi- és számviteli vezető a termelési részlegben. Mielőtt az Igazgatótanács elnökének megválasztották, 13 évig volt a vállalat vezérigazgatója. Jelenleg a Roche Holding Kft. (Basel) és a Schindler Csoport (Hergiwil) Igazgatótanácsának is tagja. Emellett a Vorwerk & Co., a Wuppertal, az Ardex Kft. és a Witten Tanácsadó testületének is tagja, valamint a Venture Incubator AG, a Zug Igazgatótanácsának elnöke, és vállalkozói tevékenység professzor a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetben Zürichben.

Please enter alternative text here (optional)

Daniel Daeniker

 

Daniel Daeniker (született 1963, megválasztva a 2021-es Éves Általános Találkozóig) 2018-ban csatlakozott az Igazgatótanácshoz. Daniel Daeniker a Homburger AG, kereskedelmi ügyvéfi irodának az irányító partnere Zürichben. A Dormakaba Holding AG (Svájc) igazgatótanácsa, a Rothschild & Co SCA (Franciaország) Felügyelő Bizottságának tagja és a Zürichi Egyetem oktatója.

Kim Fausing

Kim Fausing

Kim Fausing (született 1964-ben) 2010 óta tagja az Igazgatótanácsnak. Gépészmérnöki diplomát szerzett az Aarhus Teknikumban Dániában, 1987-ben  és üzleti adminisztráció diplomát a Henley Business Schoolban Londonban, 1996-ban. 1990-ben csatlakozott a Hiltihez, ahol különböző különböző vezetői tevékenységeket látott el Európában és Ázsiában egészen 2007-ig. Miután csatlakozott a Dán Danfoss Csoporthoz, kinevezték működésfejlesztési igazgatónak és 2008 januárjától tagja a Vezetői tanácsnak. Emellett a Velux csoport alelnöke Koppenhágában, Dániában.

Dr. Michael Jacobi

Dr. Michael Jacobi

Michael Jacobi (született 1953-ban) 2007 óta tagja az Igazgatótanácsnak. Közgazdaságtant tanult a St. Gallen Egyetemen, a Washingtoni Egyetemen, Seattleben, és 1979-ben szerezte doktoriját a St. Gallen Egyetemen. 1978-tól 2007-ig vezetői pozíciókat töltött be pénzügyi területeken a Ciba Geigy AG-nál, majd később a Ciba Specialty Chemicals Inc.-nál Baselben. 1996-2007-ig a vállalat pénzügyi igazgatója volt. Michael Jacobi jelenleg egy független vállalati tanácsadó. 2003 óta a Sonova Holding AG, Stäfa Igazgatótanácsának tagja és 2008 december óta a Martin Hilti Családi Trösztnek is tagja. Az Actelion Pharmaceuticals Ltd., Allschwil, Igazgatótanácsának is tagja 2009 óta.

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson (született 1959-ben) 2014 szeptembere óta tagja az Igazgatótanácsnak. Mesterdiplomával rendelkezik marketingből és pénzügyből, amit a Columbia Egyetemen szerzett New Yorkban, alapképzését pedig A Duke Egyetemen végezte Észak Carolinában pszichológia szakon. Barbara Milian Thoralfsson vezérigazgatói pozíciókat töltött be a telekommunikációs és a fogyasztói cikkek piacán, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik nem vezérigazgatói pozíciókban is, dolgozott köz- és a magántulajdonban lévő globális vállalatoknál is. 2006 óta vállalkozó az ipari szektorban (Fleming Industrier AS, Oslo).

Barbara Milian Thoralfsson az SCA AB, Stockholm, a Cable and Wireless Communications Plc, UK, a ColArt International Holdings Ltd, London, és a Norfolier GreenTec AS, Oslo Igazgatótanácsának is tagja.

Megosztás