Felelősségünk a környezet iránt

A saját környezetvédelmi céljaink felállítása

Hilti environmental responsibility

Nálunk a környezetvédelem az innovációval együtt jár.

Mindenütt épületeink tervezésén és a globális működésen dolgozunk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és minimalizáljuk hatásunkat a környezetre.

Környezetvédelmi céljainkat rögzítettük, összhangban a globális ISO 14001 szabvánnyal, a környezeti menedzsmenttel egyetértésben. Gondosan figyeljük, hogy mit csinálunk és meggyőződünk arról, hogy céljainkat a gyakorlatba ültetjük át bárhol is dolgozunk világszerte.

Partnereinknek is előírjuk, hogy védjék a környezetünket, így teljesíteni tudjuk elkötelezettségünket az egész értékláncban.

Hilti environmental footprint

KÖRNYEZETBARÁT TERMÉKEINK ÉS TECHNOLÓGIÁINK

A környezettudatosság a termékek kutatásától kezdődik és folytatódik a fejlesztés során.

Minden tervünk az új termékekkel kapcsolatban figyelembe veszi a források felhasználását és a kibocsátást a teljes életciklusuk-, valamint a fejlesztés során is.

Fejlesztjük az erőforrás- és energiahatékonyságunkat, növeljük termékeink élettartamát, és az általunk használt alkatrészek, valamint a csomagolás újrahasznosítható anyagból készülnek.

Segítünk abban is, hogy a termékek újrahasznosíthatóak legyenek. Például a vevők az EU-ban visszavihetik a régi Hilti szerszámaikat és eszközeiket ingyenesen a Hilti üzletekbe, így újra tudjuk hasznosítani vagy pedig biztonságosan ártalmatlaníthatjuk ezeket.

Életciklus-elemzést (LCA) is használunk, hogy értékeljük a környezeti kompatibilitást, amit csinálunk . Ez magában foglalja termékeink teljes környezeti hatását a nyersanyag-kitermeléstől a termelésig, a felhasználásig és az újrahasznosításig. Ezen információk is segítenek vevőinknek, hogy javítsák saját öko-egyensúlyukat.

ZÖLD ÉPÍTÉS

Hilti green building Krøyers Plads Copenhagen Denmark

Zöld és fenntartható építészeti technológiák

Szeretnénk támogatni a zöld építést azáltal, hogy segítünk vevőinknek megvalósítani a környezetbarát építést.

Segítségként környezettel kapcsolatos adatokatfeltüntetjük a termékeinken, hogy megmutassuk hogyan járulnak hozzá a zöld építéshez.

Ezek mind segíthetnek abban, hogy csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást, az energia-, víz-, és anyaghasználatot, és segíthetnek, hogy csökkentsük az egészségügyi és a környezetszennyezési kockázatokat.

Biztosak vagyunk benne, hogy technológiáink környezetbarátak, és azért készültek, hogy segítsünk elérni a nemzetközi zöld építési szabályokat, úgy mint a BREEAM, HQE, DGNB és LEED.

Például olyan termékeket készítettünk, melyek csökkentik az illékony szerves vegyületek mennyiségét a levegőben, mint például a tűzgátló rendszerünk és a vegyi rögzítőink. Terveztünk egy olyan díjnyertes ütvefúrót, amely nagyszerűen csökkenti a környezeti hatásokat azáltal, hogy gyártása során semmiféle pazarlás nem történik.

Ezen kívül a Clean-Tec termékcsoport túlmutat ezeken a rendszeres követelményeken.

ÉPÜLETEINKET ÉS SZÁLLÍTÁSUNKAT KÖRNYEZETBARÁTTÁ TESSZÜK

De mi is törekszünk a normák elérésére, és ezt biztosítjuk vevőink számára.

Folyamatosan keressük , hogyan lehetünk egyre környezetbarátabbak és hogyan csökkenthetjük a saját szén-dioxid kibocsátásunkat, energia- és vízfogyasztásunkat szerte a gyárakban, üzemekben , irodákban és a közlekedésben.

Vannak eredményeink, melyes közül néhány példát hozunk:

  • Ausztria: thüringeni gyártó üzemünk villamos energia használatának - a gyártási , logisztikai és adminisztrációs területeken - mintegy 80%-a származik megújuló energiaforrásokból: víz-, szélenergia és biomassza rendszerek.
  • Németország: A Hilti Főhadiszállásán minden fűtési energiát egy közösségi biomassza erőműből nyújtanak, valamint telepítettünk 60 napelemet az éttermi épület tetején.
  • Liechtenstein: nendelni logisztikai központ és schaani irodák. Geotermikus energiát használunk a fűtésre és hűtésre és képesek vagyunk visszanyerni az elhasznált fűtés 70%-át a szellőző rendszerekből. Nagy méretű napelemeket is telepítettünk.

További információ a Hiltiről

Hilti megfelelőség és üzleti etika

Megfelelőség és üzleti etika

További információ
Hilti csapattagok

Csapattagjaink

További információ
Hilti alapvető céljai és értékei

ALAPVETŐ CÉLJAINK ÉS ÉRTÉKEINK

További információ

Megosztás