Rekord növekedés az értékesítésben és növekvő profitabilitás

Schaan (FL), 2018. március 16. - A Hilti csoport felülmúlta a növekedési célokat a 2017-es pénzügyi évben. Az értékesítés 10,8 százalékkal emelkedett, ami először haladta meg az 5 milliárd CHF értéket, míg az üzemi eredmény (+ 15%) és a nettó bevétel (+ 10%) szintén jelentősen magasabb volt, mint az előző évi adatok.

"A 2017 kiváló év volt számunkra. Képesek voltunk kihasználni az erős piaci növekedést, és az elmúlt néhány évben az innovációban és a globális értékesítési csoportban elért magas szintű beruházásokból profitáltunk. A célzott növekedés felé egy újabb lépést tettünk, a Champion 2020 stratégia elérését segítve– mondta Christoph Loos Vezérigazgató, az előző pénzügyi évre vonatkozóan.


A Hilti növelni tudta az eladásait minden üzleti régióban. Európa 9,7 százalékos növekedést jegyzett helyi valutákban. 8,5 százalékkal Észak-Amerika ismételten jelentős növekedést mutatott. Latin-Amerikát éritő fejlődés (+ 9,7%) szintén kedvező, még úgy is, hogy a gazdasági helyzet általában csak fokozatosan stabilizálódik. Az ázsiai / csendes-óceáni térségben az üzleti fejlődés a vártnál alacsonyabb volt, 5,3 százalékkal.

Ezzel szemben Oroszországgal az élen, a Kelet-Európa / Közel-Kelet / Afrika régió (+ 17,4%), kimagaslóan dinamikus volt. A norvég Oglaend System Group felvásárlása kb. 38 millió CHF-el járult hozzá (+0,8 százalékponttal) a Hilti növekedéséhez, 2017 utolsó négy hónapjában. 5,1 milliárd CHF értékben a teljes értékesítés 10,8 százalékkal volt magasabb az előző évhez képest. Az értékesítés növekedése 9,6 százalékot tett ki helyi valutában.

Az elmúlt évek beruházási folyamata 2017-ben is folytatódott. A globális értékesítési csapat fejlesztése mellett fókuszpontok közé tartozott az új termékek, szoftverek és digitális megoldások fejlesztése is. Az alkalmazottak száma 9 százalékkal 26.881-re nőtt. A K + F kiadások 311 millió CHF - al haladták meg (+ 11%) az előző évit.

Az üzemi eredmény 692 millió CHF-ra emelkedett (+ 15%), a nettó eredmény 530 millió svájci frank (+ 10%) volt. Az értékesítési profit (13,5%) és a tőkebefektetés (21,3%) szintén új rekordot ért el. A szabad pénzforgalom (a leányvállalatok megszerzése és elidegenítése előtt) magas szinten maradt, 325 millió svájci frank értékben.

"A jövedelmezőségünk nagyon jó, és továbbra is folytathatjuk a jövőnkbe történő befektetést. A kulcskérdés továbbra is az építési folyamatok digitális átalakítása, amiben a jövőben is aktív szerepet akarunk vállani. Ma már segítjük ügyfeleinket abban, hogy többféle digitális megoldással, magasabb termelékenységet érjenek el "- véli Christoph Loos.


2018-ban a Hilti-csoport tartós pozitív helyzetet jósol, az építőipari piac jelenlegi szintjének növekedésével. Mindaddig, amíg nincsenek geopolitikai zavarok, a 2017-es évhez hasonló növekedési ütem az elvárt. A Hilti ezen kívül továbbra is követni fogja stratégiai céljait, és a megfelelő pénzügyi helyzet alapján növelni fogja az innovációs és értékesítési beruházásokat.

MICSODA ÉV!

Megosztás