Hilti tervezői nap

Please enter alternative text here (optional)

 

2018. május 18-án megrendezésre került az első Hilti tervezői nap. Az esemény egy péntek délelőttöt ölelt felt, amelyen előzetes regisztráció után több mint 80 mérnök vett részt. Statikus, gépész és elektromos tervezők számára szakmaspecifikus témákkal készültünk.

A rendezvény célja az volt, hogy egy fél nap leforgása alatt kifejezetten tervezők számára releváns témákról beszéljünk az előadások során és kötetlenül a szünetekben. A programot előzetes egyeztetés alapján úgy állítottuk össze, hogy tartalmazzon szakmai továbbképzésnek megfelelő tervezői előadásokat, amelyek mindig nagy jelentőséggel bírnak, mint például a tűzvédelem és helyszíni vizsgálatok. Emellett szót ejtettünk még a jövőbe mutató elképzelésekről, mint a 3D-s és a BIM alapú tervezés.

Please enter alternative text here (optional)

 

Egy rövid köszöntő után két csoportra bontottuk a résztvevőket, majd a nagy tapasztalattal rendelkező, aktív mérnökök osztották meg a közönséggel egy-egy futó, vagy épp lezáráshoz közeli munkájuk során szerzett tapasztalataikat. A projekteket röviden, szigorúan szakmai szemszögből mutattuk be, kiemelve a tervezés során alkalmazott technológiákat, szoftveres megoldásokat és nem utolsó sorban a tervezés és kivitelezés során felmerülő kihívásokat.

A prezentációkat követően a Hilti mérnöktanácsadói 3-3 szakmaspecifikus bemutatót tartottak rögzítéstechnika, szerelőrendszer, tűzgátlás és a tervezők 2D/3D-s támogatásának témakörében.  

A szakmai napot egy közös ebéddel zártuk le, ahol lehetőség nyílt kötetlenül megbeszélni a hallottakat. Köszönettel tartozunk minden résztvevőnek és előadónak, hogy megtiszteltek jelenétükkel és emelték a rendezvény színvonalát, reméljük jövőre ismét találkozunk!Ha legközelebb szívesen részt vennél Te is a rendezvényünkön kattints ide és regisztrálj már most!

 

Statikus szekció

Külsős tervezői előadások:

Sóstói stadion statika tervezése

Pataki Bottyán (EXON 2000 Kft.)

Szabadformájú acélszerkezeti térlefedések kérdései egy hazai projekt keretein belül

Bükkösi Raymond (ARC-S Kft.)

Millenáris Széllkapu projekt Fény utcai műtárgy tervezése

Süle F. Attila (Főmterv)

Hilti szakmai bemutatók:

Helyszíni vizsgálatok (detektálás, próbahúzás)

Gábor Szabolcs (Hilti)

 

 

Alaplemez méretezése Profis Engineering szoftverrel

Csák Máté (Hilti)

 

Ha érdekelne legújabb Profis Engineering szoftverünk amely segíti a csapatmunkát és lehetővé teszi talplemez és korlát méretezését kattints ide és kérj egy bemutatót mérnökienktől.

HVU2 ragasztópatronos rögzítés vs. hagyományos rögzítés

Domokos Csilla (Hilti)

 

További információkat itt érhetsz el a HVU2-ről, mint például: műszaki információk, bevizsgálás, teljesítmény nyilatkozat

Épületgépész/ eketromos szekció

Külsős tervezői előadások:

Irodaházak tervezése

Virág Zoltán (Duoplan Kft.)

Játékgyár összeszerelő üzem légkezelő gépháza

Szilágyi Antal (Studio IN-EX Kft.)

Ipari csarnok utólagos térhűtésének kialakítása

Németh Balázs (KondiCAD Mérnökiroda Kft.)

Hilti szakmai bemutatók:

Teljeskörű tűzvédelmi megoldások

Hummel Kristóf (Hilti)

Érdekel a tűzvédelem de nehézséget okoz, hogy mikor-melyik terméket válaszd? Kattints ide és használd Tűzvédelmi kiválasztónkat.

3D tervezői támogatás és tervezői költségvetés kiírás

Nikula László (Hilti)

Szeretnéd megismerni hogyan tudunk segíteni költségvetés kiírásaidnál illetve 2D, vagy akár 3D-ben? Keresd mérnökeinket, vagy használd elemtárainkat a tervezés során.

Hilti MI/MIQ rendszer vs. hegesztett tartószerkezet

Horváth Attila (Hilti)

Kíváncsi vagy, milyen alternatívát tudunk nyújtani a hagyományos acélszerkezetre az MI/MIQ moduláris szerelőrendszerünkkel?

Keresd mérnökeinket már tervezés kezdetekor!

Webinár (online továbbképzés):

Hilti rögzítéstechnikai alapoktatás

Megnézem

Hilti mérnöki szeminárium:

Melyik rögzítőelemet válasszam?

Tudj meg róla többet!

Szakmai cikkek, referenciák

Kattints ide a letöltéshez

Megosztás