A Hilti Hungária eddigi történetének egyik legsikeresebb projektje!

A Budapesti Metro3 felújítás

Please enter alternative text here (optional)

Szeretnénk megosztani Veletek sikertörténetünket, senior projektmenedzser kollégánk Suppan Gábor és a Magyar Építők beszámolója alapján. 

A projekt két fő részből áll: az alagút felújítása, amely megában foglalja az utólagos szigetelést, a vágányok, a tűzivíz vezeték, a kábeltálcák, a világítás és a biztosító berendezések felújítását, illetve az állomások felújítása, amelynek során megújulnak az üzemi területek, az elektromos berendezések és hálózat, az épületgépészet, a speciális oltóberendezések, a mozgólépcsők, felvonók és végül – de nem utolsó sorban, az állomások belsőépítészeti kialakítása.

 

Kép: Nagy Mihály/magyarepitok.hu 

Vágányok felújítása és sínerősítés

2016 őszén kezdtük el a próbákat a sínleerősítés furatainak elkészítésére. Ennek során  kiderült, hogy az általánosságban (és vasalt betonlemez esetén kizárólagosan használható) vizes üzemű gyémántfúrás helyett vasalatlan szerkezet esetén alkalmazható a Hilti TE-YD porelszívásos fúrószárral és Hilti TE 70 kombikapapáccsal végzett fúrás, amelynek több előnye is mutatkozott: 

  • egyrészt a furatkészítés kb. 1/6 időt vesz igénybe (1 furat elkészítése az utómunkákkal együtt  
  • másrészt furatmag kiszedése, furattisztítás – gyémántfúróval kb. 6-7 perc, a porelszívásos technológiával nem egészen 1 perc. 

 

Projektben használt TE-YD porelszívó fúrószár

Megnézem!

Projektben használt TE 70 kombikapapács

Megnézem a gépet
Please enter alternative text here (optional)

Az ajánlott ragasztóhabarcs, Hilti HIT-RE 500 V3/V4 epoxigyanta ragasztóhabarcs minimális furatot igényel, azaz az általánosságban alkalmazott 42-50 mm átmérő helyett elég a csavar átmérőjénélnél 2 ill. 4 mm – rel nagyobb furat készítése, aminek következtében kevesebb ragasztóhabarcsra van szükség. Ennek a ragasztóhabarcsnak az ETA engedélyében szerepel a gyémánt fúrószerszámmal készített vizes, nedves furatba való ragasztás is.  A kivitelezéshez terveztünk egy sínen gördülő kocsit, amelyre rászereltünk egy Hilti DD-HD 30 típusú fúróállványt. A fúróállványhoz terveztünk egy speciális adaptert, amelynek segítségével 2 db TE 70 kombikalapácsot, vagy akár 2 db DD 250 magfúró készüléket szerelhettünk föl, így a gépek beállításával egyszerre 2 db furatot lehet elkészíteni. A kiválasztott sínlekötés ismeretében az ajánlott technológiával és Hilti termékekkel elkészített komplett lekötést, amely kiegészült egy Hilti termék, a CB-G EG epoxigyanta habarcs újszerű alkalmazásával: kvarchomok megfelelő arányú hozzákeverésével a betonlemez és a sínlekötés közötti távolság alátömedékeléssel történő kitöltésével. 

Kép: Suppan Gábor

Projektben használt termékek

HIT-RE 500 V4 EPOXI DŰBEL

Betonacélok összekötéséhez és nagy teherbírású rögzítésekhez tanúsítvánnyal rendelkező, egyedülálló teljesítményű injektálható epoxihabarcs

Megnézem!

DD-HD 30 fúróállvány

Fúróállványok a Hilti DD 200, DD 250, DD 350-CA és DD 500-CA fúrómotorokhoz

 
Megnézem!

DD 250-CA MAGFÚRÓ Gyémánt fúrókészülék

Alapanyag: Beton, Acélerősítésű beton, Aszfalt

 

Megnézem!
Please enter alternative text here (optional)

Az állomások felújításában sok Hilti alkalmazás mellett a legjelentősebb a belsőépítészeti burkolóelemek rögzítése a Hilti MQ moduláris rendszer és a Hilti Eurofox rendszer kombinált alkalmazásával.

Munkánk során nagyon jó kollegiális kapcsolat alakult ki mind a generálkivitelezőkkel mind pedig a legtöbb alvállalkozóval. Ennek a sok kihívást és újszerű megoldásokat kívánó munkának a koordinálásához az a Hilti Hungária egy kijelölt projektmenedzsert biztosított, a munkában részt vesznek a Hilti mérnökei, szaktanácsadói, termékmenedzserei, logisztikusai, de olykor az anyacég megfelelő részlegeinek és az ott dolgozó kollégáknak a bevonására is szükség volt.

Fotó: Suppan Gábor

Megosztás