Kosárhoz adva
Kosárhoz adva
Tovább a Kosárhoz

SZAKMAI CIKKEK

Hilti publikációk

HZA-P - Utólagos átszúródási vasalás

Please enter alternative text here (optional)

A meglévő síklemez födémek átszúródás elleni megerősítésére egyre gyakrabban van szükség. Ennek egyik oka lehet, hogy az épület átalakításából, funkcióváltozásából eredő többletterheket már nem képes felvenni a meglévő szerkezet. Több esetben alkalmazzák továbbá kivitelezési hibák korrigálására vagy a szigorúbb szabvány által támasztott követelmények kielégítésére.

A hagyományos technológiák mellett cikkünkben az utólagos átszúródási megoldásunkat mutatjuk be tervezői és kivitelező szemszögből egyaránt. Más területekhez hasonlóan itt is rendszermegoldást nyújtunk, a cikkünkből megismerheted hogyan.

 

PDF megtekintése

DIREKTRÖGZÍTÉSES TECHNOLÓGIA

Direktrögzítési cikk az Acélszerkezeti újságban

Ha esetleg még nem hallottál a direktrögzítéses technológiánkról, vagy hallottál de mindössze 1-2 alkalmazását ismered akkor érdemes elolvasnod ezt a rövid szakmai cikket ami az Acélszerkezetek című újságban jelent meg.

Szó esik benne röviden magáról a technológiáról, illetve a cikk 4 konkrét feladaton keresztül (acélszerkezeten, öszvér födémszerkezetek kialakítása, járórácsok és fémpódiumok rögzítése, rozsdamentes menetes kapcsolatok kialakítása) mutatja be az alkalmazását.

Nézd meg és ismerd meg a technológiát, a gyorsaság, biztonság és a költséghatékonyság szemszögéből!

 

PDF megtekintése

RÖGZÍTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁS

Pancho Aréna

Tudtad, hogy a felcsúti Pancho Aréna művészi fa tetőszerkezetének és a vasbeton pillérek a kapcsolatát Hilti rögzítéstechnika alkalmazásával oldották meg?

Kíváncsi vagy milyen kihívásokkal szembesült a statikus a kapcsolat tervezésekor és a kivitelező milyen megoldást választott a bonyolult geometriájú szerkezetek ”sarkanytús” kapcsolatának építésénél?

Olvasd el a Magyar Építéstechnika újságban megjelent fa tetőszerkezet és vasbeton pillérek kapcsolata című cikket és ismerd meg ennek a speciális megoldásnak a részleteit.

 

PDF megtekintése

ALTERNATÍV MEGOLDÁSOK

Dagály úszóaréna

A Dagály úszóarénával kapcsolatban sok helyen említik a rekordgyorsaságú építkezést. A kivitelezési határidők drasztikus csökkentése azonban egyre általánosabb a jelenkori építőparban. A projektek csökkenő átfutási ideje miatt az eddig megszokott technológiákat gyorsabb, alternatív megoldással kell kiváltani.

Ha kíváncsi vagy milyen megoldásaink vannak amik mind a tervezés mind a kivitelezési időt csökkenteni tudják olvasd el a Magyar építéstechnika alábbi cikkét, a téma:

Méretezett, gyors, moduláris szerelhetőség!

 

PDF megtekintése

Tűzvédelmi dokumentálás

cfs tűzvédelem

 

A szigorodó jogszabályi követelmények és a rövid kivitelezési határidők miatt az előírásoknak megfelelő tűzvédelmi dokumentáció elkészítése komoly feladat. Az üzemeltetés során egy nem megfelelően előkészített dokumentáció többletköltségeket jelent a karbantartás és az üzemeltetői ellenőrzések során. A Hilti által fejlesztett innovatív szoftver a segítségedre lesz már a kivitelezés közben a tűzvédelem pontos dokumentálásra. Segítségével a költségeid tervezhetővé válnak, a dokumentáció elkészítése csak 3 lépésből áll. A szoftver egy felhő alapú webes alkalmazásból és az okostelefonokra elérhető applikációból áll. A cikkből megismerheted a szoftver tulajdonságait és működését.

 

PDF megtekintése

 

BIM és a passzív tűzgátlás

Please enter alternative text here (optional)

A tűzvédelem napjainkra önálló mérnöki tudományággá nőtte ki magát. Napjaink épületei pedig igen komoly kihívások elé állítják a tűzvédelmi tervezőmérnököket ugyanúgy, mint az építészeket.

Most már nemcsak a közel-keleti és nyugati nagyvárosokra jellemzőek a nagy befogadóképességű magas épületek, hanem hazánkban is egyre több ilyen épület épül, vagy van éppen jelenleg is tervezés alatt. Ezekben az épületekben a felhasznált anyagok és beépített termékek nyomonkövetése, élethosszon át tartó felügyelete karbantartás vagy üzemeltetés szempontjából nem egyszerű feladat. Cikkünkből kiderül, hogy a Hilti mérnökei nemcsak ebben tudnak támogatást nyújtani, de a Hilti az első gyártó, aki vékonyfalú „C profilú” szelvényekre rendelkezik Európai Műszaki Értékeléssel (ETA bevizsgálás), ami támogatja a biztonságos tervezést a leginkább költséghatékony módon. 

 

PDF megtekintése

HILTI WEBINÁROK - ONLINE TOVÁBBKÉPZÉS

További információ

RÖGZÍTÉSTECHNIKA - PROFIS ANCHOR

További információ

HILTI MÉRNÖKI SZEMINÁRIUM

További információ

Megosztás

Lépj velünk kapcsolatba!
Lépj velünk kapcsolatba!