ELMARAD! - Hilti épületgépész konferencia 2020

A jelen kialakult egészségügyi helyzetben elővigyázatosságból, valamint a kormányzati irányelvekkel és a Hilti vállalati politikájával összhangban az Épületgépész konferenciánkat sajnálattal törölni kényszerültünk.

Please enter alternative text here (optional)

Idén 3. alkalommal szervezünk tervezők részére szakmai konferenciát, melyet évről-évre növekvő érdeklődés övez.

A 2019-es évben a BPMK és a Hilti közösen rendezte meg a Hilti fennállása óta az első akkreditált Épületgépészeti Konferenciát, melynek szlogenje a „Minden rendszer olyan erős, mint a leggyengébb eleme” volt, központjában a megfelelő rögzítőelemek, tartószerezetek és tűzvédelmi megoldások kiválasztása, valamint ennek fontossága szerepelt (2019-es Épületgépész Konferencia anyaga ITT tekinthető meg). Idén a szokásos magas szakmai színvonal biztosítása mellett a jelen és a jövő innovatív megoldásai is szerepet kapnak.

A 2020. március 17-én megrendezésre kerülő konferencia akkreditált, szakmai továbbképzésnek minősül.

A konferencián látogatói vagy szakmai jegy megváltásával lehetséges a részvétel. Mind a két típusú jegy a szakmai előadásokon kívül egy bőséges szendvicses reggelit és svédasztalos ebédet is tartalmaz. 

 

Jegyinformáció:

A megvásárolt jegyek árának visszatérítéséről gondoskodunk.

Please enter alternative text here (optional)

A konferencia témaköre a jelen technológiai lehetőségeinek maximalizálása mellett egy biztonságosabb és hatékonyabb építőipari irányhoz szükséges út és az előttünk álló lépések bemutatása.

A Hilti számára kiemelt fontossággal bír a hitelesség, így annak érdekében, hogy a fenti kérdéskört minden oldalról körbejárhassuk, az épületgépészet különböző területeiről szakmailag elismert tervezőket, felelős műszaki vezetőket, rutinos szakértőket kértünk fel, hogy osszák meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.

Célunk nem egy hagyományos beszállítói rendezvény megrendezése, ahol a marketing és a termékek állnak a középpontban, hanem egy magas színvonalú szakmai konferencia, amely során valós tudás és tapasztalat cserélhet gazdát.

Ezért egy olyan fórumot teremtettünk, ahol lehetősége adódik az épületgépészet minden szereplőjének (beruházók, tervezők, kivitelezők, beszállítók) közösen tanulni és megosztani a szakmai ismereteiket, hogy ezáltal egy hatékonyabb, mindenki számára eredményes együttműködés irányába vihessük tovább az épületgépészeti ágazatot.

Tapasztalatunk és a résztvevők visszajelzései alapján egy ilyen esemény erőteljesen hozzájárul a tervezők mindennapi feladatainak magas szintű megoldásához. A mindennapi interakcióink során ugyanúgy, mint egy ilyen rendezvény keretein belül is, nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti tudás elmélyítése mellett a gyakorlati tapasztalatok megosztására és az új innovatív technológiák bemutatására.

Amennyiben a jegyvásárlással problémát észleltél: vedd fel velünk a kapcsolatot a fanni.aradi@hilti.com email címünkre.

Szakmai előadások

Szakmai esettanulmány: BIM a beruházó szemszögéből

Szakértő előadó: Volcz Zoltán BIM specialista (SKANSKA) 

A BIM a beruházó oldaláról, Milyen előnyökkel szolgál a hagyományos tervezéssel szemben egy BIM alapú tervezés, Milyen hatása van a kivitelezésre, lebonyolításra és az üzemeltetési folyamatokra. Melyek azok a területek és problémák, amelyekre megoldást jelenthet a BIM az épületgépészetben?  

Szakmai esettanulmány: 2. BIM alapú tervezés az épületgépészetben

Szakértő előadó: Benkó Dániel – BIM Specialista (CÉH+ Zrt.) 

Egy hazai tervezésű és kivitelezésű nagyméretű projekt kihívásait és lehetőségeit BIM szemszögből a tervezői iroda oldaláról.  

Szakmai esettanulmány: BIM alapú tervezés az épületgépészetben

Szakértő előadó: Nikula László – BIM Specialista (Hilti Hungária Szolgáltató Kft)

A kivitelezői kihívások és azok megvalósításában a beszállítói támogatás milyen hatással van a hatékonyságra.

 

Új generációs BIM koordináció (Revizto)

Szakértő előadó: Szilágyi Balázs (Körös Consult Kft.)

A hazai építőiparba is beköszöntött az együttműködés kora. A megrendelők elvárása, hogy a résztvevők on-line együttműködésben dolgozzanak. A döntések meghozatala nem minden esetben mérnöki kérdés, ilyenkor tervező-szoftverek nélkül is időben be kell tudniuk avatkozni a folyamatba.

Épületgépészet nem csak az épületben – Légkezelő berendezések és tartószerkezeti kihívások

Szakértő előadó: Szabó Zoltán (Radel & Hahn Zrt.)

Légkezelő berendezések telepítése, bekötése, tartószerkezeti kialakítása. Kivitelezeséi kihívások, tetőn lévő tartószerkezetek „ökölszabályai” és kritikus elemei.

Tartószerkezetek légkezelő berendezésekhez

Szakértő előadó: Saitz Ákos (Hilti Hungária Szolgáltató Kft.)

A moduláris ipari szerelőrendszer bemutatása. Másodlagos acélszerkezetek és segédtartók alternatív megvalósítási lehetőségei. 

 

Hő és füstelvezetés fontossága, szabályozása és szerepe az épületgépészetben / tűzvédelemben

Szakértő előadó: Heizler György (Védelem folyóirat)

Az épület mint rendszer a védelem alapelvein keresztül. Hő és füstelvezetés helye az épületben, hatása a tervezésre és az épületgépészetre. Hazai és nemzetközi szabályozási rendszerek bemutatása. Hol kell HFR-t létesíteni?

Tervezési hiányosságok és kihívások a hő és füstelvezetésben

Szakértő előadó: Nagy Katalin (Ludor Kft.)

Épület, mint projekt, tervezési együttműködés – szerepek és feladatok (épületgépészet), a berendezések együttműködése, a hő- és füstelvezetés mértéke, a HFR rendszer elemei és az épületgépész szerepe, tervezési és kivitelezési hibák. Az új hazai változások (OTSZ, TvMI) és várható hatásuk. 

Tűzállósági kérdések az épületgépészeti rögzítéstechnikában

Szakértő előadó: Tóth István (Hilti Hungária Szolgáltató Kft.)

Tűzálló tartószerkezetek tervezési elve meglévő és megújult irányelvek szerint. Hogyan segíti az új szabályozás a pontosabb tervezést és a könnyebb profil kiválasztását. Miben segíti az épületgépészeket és milyen esetekben használható?

Megosztás