Mérnöki szemináriumok

Hilti mérnöki élmény

Hilti élmény - szeminárium

TERVEZŐKNEK, MŰSZAKI ELLENŐRÖKNEK, BERUHÁZÓKNAK ÉS ÉPÍTÉSVEZETŐKNEK.

A Hilti mérnökei mostantól még több segítséget szeretnének nyújtani számodra szemináriumok formájában. Irodában, a tervezői asztalnál vagy akár az építkezés helyszínén egyaránt.

Szeretnénk minden feladatban támogatni titeket - az egyedi tervezéstől kezdve, a koncepcionális részletes tervezésen át, a költséghatékony termék kiválasztásáig és beépítéséig. Annak érdekében hogy az építőipari kivitelezés első osztályú minőségben valósuljon meg, minden szereplőnek gondosan részt kell venni a kivitelezés folyamatában; a tervezéstől kezdve, a kulcsrakész épület átadásáig. Ennek érdekében hosszútávú kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a kivitelezés minden résztvevőjével, hogy mindenki számára az igényeiknek megfelelő megoldást tudjunk nyújtani.

kinek ajánljuk?

Tervezőknek

TERVEZŐKNEK

Az építőipari kivitelezés kulcsfontosságú szereplői a tervezők. Mérnöktanácsadói szolgáltatásunkkal számos tervezőhöz jutunk el új termékeinkkel, azonban szeretnénk megadni a lehetőséget a tervezőknek, hogy olyan tudást kapjanak, amely nem csupán érdekes, de a mindennapi munkájukat is elősegíti.

A Hilti az elmúlt 75 éveben rengeteg tapasztalatot  halmozott fel, amivel szeretnénk az eddigiekhez hasonlóan továbbra is támogatni a munkátokat. 

Ennek érdekében számos tervezői és gyakorlati témakört állítottunk össze, hogy Ti választhassátok ki mi az a tudás, ami segítené a mindennapi munkátokat.

MŰSZAKI ELLENŐRÖKNEK

A kivitelezés kulcsfontosságú szereplői a műszaki ellenőrök.

A megfelelő technológia ismerete a tervező mérnökök számára időt, a műszaki ellenőrök számára jelentős költséget is megtakaríthat.

Szemináriumaink során részletesen egyeztetünk arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az elsőosztályú kivitelezés gyors ellenőrzésére, illetve javaslatokat is adunk a helyszínen történő gyors megoldásokra.

A felsorolt szemináriumokon, oktatásokon túl akár egyedi, az adott építkezésre szabott témakörökben is szeretnénk segíteni a munkád.

Tervezőknek

ÉPÍTÉSVEZETŐKNEK

Esőben, hóban, szélben vagy napsütésben a kivitelezés számos probléma elé állítja az építésvezetőket.

Gyakran előfordul, hogy azonnal a legoptimálisabb, de mégis műszakilag megfelelő megoldást kell választani?

Szemináriumaink és a kivitelezőknek tartott továbbképzéseink segítségével új megoldásokkal és megközelítéssel ismerkedhetsz meg.

Mérnökeink az ország egész területén elérhetőek, hogy a fent említett eszközök segítségével támogassanak a munkád során. 

A "Rögzítéstechnikai oktatás kivitelezőknek" című szolgáltatásunk során betekintést nyerhetsz többek közt abba, hogy mikor, melyik rögzítőelemet válaszd az optimális megoldáshoz, továbbá milyen a termékek megfelelő elhelyezési folyamata. 

BERUHÁZÓKNAK ÉS LEBONYOLÍTÓKNAK

A minőség és a biztonság az első!

Elsődleges szempont a biztonságos és költséghatékony technológia kiválasztása. Szemináriumaink segíthetnek abban hogy a megfelelő alkalmazásra a legmegfelelőbb megoldást választhasd ki. A döntés során nem csak a kivitelezési szempontok, de a hosszú távon felmerülő költségek is kiemelten fontosak. Jelentős költségeket lehet megtakarítani azzal, ha már a beruházás fázisában gondolunk ezekre a kérdésekre.

Legyen szó rezgésbiztos járórács rögzítésről, SafeSet furattisztításmentes technológiáról, vagy a tűzvédelmi dokumentumkezelőről.

A felsorolt szemináriumokon, oktatásokon túl akár egyedi, adott projektre szabott témakörökben is szeretnénk segíteni a munkád.

1. Melyik rögzítőelemet válasszam?

Online továbbképzés

Fogd meg! Vedd a kezedbe! Hogyan is működik?

Alap rögzítéstechnikai szeminárium, mely tartalmazza a rögzítőelem kiválasztásának általános szempontjait, a tervezés elméletének alapjait, a tervezésre vonatkozó hatályos szabályozásokat és kivitelezési szempontokat.

 

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

2. RÖGZÍTÉSTECHNIKA KORRÓZÍV KÖRNYEZETBEN

Online továbbképzés

A korrózióval számolni kell!

A korrózió hatására a szerkezetek stabilitásvesztést szenvedhetnek, ezáltal nem lesznek biztonságosak. A korrózióvédelem hiánya oda vezet, hogy a szerkezeti elemek idő előtti cseréje indokolttá válik, amely sok pénzbe és időbe kerülhet, illetve megnő a baleseti kockázat is. Mit tehetünk ellene?

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

3. RÖGZÍTÉSTECHNIKA TERVEZÉSE AZ ETAG ALKALMAZÁSÁVAL

Online továbbképzés

Mi az az ETAG? Mi a szerepe a rögzítéstechnikában?

Milyen szabvány alapján terveznek a Hilti Profis szoftverek? Hogyan kapcsolódik az Eurocode-hoz? Kire vonatkozik? Hogyan alkalmazzam? Mi köze a rögzítőelemeknek az ETAG-hoz? Mi az az ETA bevizsgálás?

Ha kíváncsi vagy a válaszokra a szeminárium során részletesen átbeszéljük a rögzítéstechnika tervezésének elméleti hátterét.

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök

4. RÖGZÍTÉSEK TERVEZÉSE - SZEIZMIKUS KÖRÜLMÉNYEK

Online továbbképzés

Szükséges Magyaroroszágon a rögzítőelemek szeizmikus méretezése?

A legtöbb esetben igen. Nem elég csak a tartószerkezetet megvizsgálni szeizmikus hatásra. Ha egy főtartó rögzítésénél nem megfelelő rögzítőelemet alkalmazunk, az akár a teljes szerkezetre hatással lehet. Mi az az ETA C1 vagy C2 bevizsgálás? Segítünk a témában megoldást találni!

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, beruházók

Szeretnéd megnézni online? Kattints ide! 

5. TECHNOLÓGIAI RÖGZÍTÉSEK TERVEZÉSI LEHETŐSÉGEI

Online továbbképzés

Tartályok, technológiai rögzítések?

Előfordult már, hogy akkora átmérőt kellett alkalmazni, hogy a Profis szoftverrel nem találtál megoldást? Esetleg szivattyúk, robotok, technológiai rögzítéseknél kérdés merült fel a dinamikus teherre történő rögzítésre. Hogyan oldottad meg? Kíváncsi vagy a legkorszerűbb megoldást hogyan tudod tervezni? Hogyan kell a legmegfelelőbben az adott technológiát rögzíteni?

Időtartam: 45 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők, beruházók

6. RÖGZÍTÉSEK TERVEZÉSE - PROFIS ANCHOR SZOFTVER

Online továbbképzés

Szeretnél gyorsan megoldást kapni egy kapcsolatra?

A Profis Anchor szoftver gyors megoldást nyújt. A szeminárium során átbeszéljük a szoftverre vonatkozó tippeket és trükköket, hogy mindig találj megfelelő megoldást.

Időtartam: 40 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők

Szeretnéd megnézni online? Kattints ide! 

 

7. BETONACÉL BERAGASZTÁS TERVEZÉSI ELMÉLETE

Hogyan is működik? Mekkora lehorgonyzás kell?

A betonszerkezetekre vonatkozó szabványok szerint a tapadószilárdság korlátozott a már beépített betonacélok esetén még ott is, ahol a betontakarás jelentős. Mégis hogyan tervezzük akkor? A Hilti több éves kutatásokkal, külföldi egyetemekkel együttműködve erre is talált megoldást. Kíváncsi vagy mi az?

Időtartam: 45 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

Érdekel a téma? Kattints ide, ha szeretnéd online megnézni! 

8. BETONACÉL BERAGASZTÁS - PROFIS REBAR SZOFTVER

Értem az elméletet, de hogyan alkalmazzam?

A Profis Rebar szoftver segít a különböző betonacél kapcsolatok tervezésében. Csak pár kattintás és megoldást kapsz akár olyan csomópontok esetében is, ahol az ETAG már nem ad megoldást. Nézzük meg közösen miben is tudunk segíteni vasbetonszerkezetek tervezésénél!

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők

9. TÉGLÁBA VALÓ RÖGZÍTÉS LEHETŐSÉGEI ÉS HATÁRAI

Legyen a tégla a szűk keresztmetszet!

Milyen megoldásokat tudunk adni téglába? Hogyan kell tervezni? Ismeretlen a vegyes téglafalazat nyomószilárdsága? Erre is van megoldásunk! Egyeztessünk közösen a tervezés lehetőségeiről és határairól tégla alapanyagban!

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők

10. SZERKEZETEK MEGERŐSÍTÉSE: UTÓLAGOS ÁTSZÚRÓDÁSI VASALÁS

Átépítés, funkcióváltás, megerősítés...De hogyan?

A Hilti HZA dűbelek gyors megoldást adnak utólagos átszúródási vasalásra, a tervezése pár perc alatt kész. A megoldáshoz nincs szükség a födém teljes átfúrására, ráadásul a kivitelezéshez is egy komplett rendszert tudunk biztosítani a megfelelő gépeinkkel. Van pár perced, hogy órákat takarítsunk meg neked?

Időtartam: 30 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök

 

 

11. HELYSZÍNI VIZSGÁLATOK: PRÓBATERHELÉS

Megtervezted, de még mindig ismeretlen az alapanyag? Szükséged lenne egy ellenőrzésre?

A Hilti helyszíni próbaterheléssel még egy biztonságot adunk a kezedbe! Kíváncsi vagy arra, hogyan működik a helyszíni próbaterhelés az építkezéseken? Most elvisszük neked az irodába, hogy megmutassuk és Te is kipróbálhasd!

Időtartam: 30 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

 

12. HELYSZÍNI VIZSGÁLATOK: DETEKTÁLÁS

Nem vagy biztos a teherhordó szerkezet teherbírásában? Szükséged lenne a szerkezetben lévő betonacélok kiosztására átmérőjére, vagy épp a betonfedésre mindezt roncsolásmentesen?

Bemutatjuk a Hilti mágneses és radartechnológiával működő készülékeit, hogy megismerd, kipróbálhasd mire képesek és kiválaszthasd a legmegfelőlebbet az aktuális feladatodra.

 

13. HILTI BIM MEGOLDÁSOK

A tervezés új szintre emelkedik!

Az építőipar egy új generációba lépett, ahol a 3D tervezés elengedhetetlen része a folyamatoknak. Ezt szeretnénk mi is támogatni a legkülönbözőbb tervezői szoftvergyártó cégekkel együttműködve. BIM/CAD elemtárunk széles portfólióval rendelkezik és a legtöbb tervezői szoftverbe integrálható. Érdekel, hogy hogyan tudod alkalmazni a mindennapi munkádat elősegítve?

Időtartam: 40 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, beruházók

14. RÖGZÍTÉS ACÉLBA - DIREKTRÖGZÍTÉSI MEGOLDÁSOK

Egy rendszer, ezer megoldásra!

A direktrögzítés az építőipar leggyorsabb technológiája betonba és acélba egyaránt: trapézlemez rögzítés, rezgésbiztos járórács rögzítés vagy akár villámvédelem. Mennyivel fog csökkeni a kivitelezési idő vagy az üzemeltetési költség? Kíváncsi vagy a megoldásokra?

Időtartam: 40 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, építészek, műszaki ellenőrök, építésvezetők, beruházók

Szeretnéd megnézni online? Kattints ide! 

15. HILTI VÉKONYFALÚ SZELVÉNYEK TERVEZÉSE ÉS ALKALMAZÁSA

Please enter alternative text here (optional)

Segédtartót tervezel? Íme egy alterntíva az IPE és HEA profilok helyett!

A moduláris szerelőrendszerünk a hagyományos megoldásnál háromszor gyorsabb technológia. Nem kell hegeszteni, nincs szükség darukra a kivitelezés során, így a tervezéssel Te is gyorsíthatod a kivitelezési folyamatot. Kíváncsi vagy hogyan kell méretezni?

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, műszaki ellenőrök, épületgépész tervezők

16. ÚTÉPÍTÉS, HÍDÉPÍTÉS, VASÚTÉPÍTÉS

Please enter alternative text here (optional)

Biztonság a közlekedésben!

Hídpálya kiszélesítés, pályalemez megerősítés, ütközésvédő korlátok, dilatációs rögzítések, vasúti sínrögzítések, vízelvezető rendszerek... Tudtad, hogy ilyen megoldásaink is vannak? Hallottál már a sokkszerű és fáradási terhekről? A kiegészítő szerkezeteknél, hogyan veszed figyelembe ezeket a terheket? Mit alkalmazol? Szeretnéd, hogy megmutassuk mi mit javaslunk?

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, úttervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

17. PASSZÍV TŰZGÁTLÁS A SZERKEZETÉPÍTÉSBEN

Please enter alternative text here (optional)

A biztonság kulcsfontosságú nálunk, 30 évnyi kutatói tapasztalat áll mögöttünk ezen a téren.

Helyszíni beépítésekhez alkalmazható termékeink széles skálát ölelnek fel, melynek tervezésében szívesen segítünk.

Több olyan szoftverrel, dokumentumkezelővel tudjuk támogatni az építőipart, melyek nem csupán a tervezési folyamatokat, de a használatbavételt és az épületüzemeltetést is jelentősen megkönnyítik.

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők, beruházók, üzemeltetők

18. LIFTAKNÁK, SÍNEK MEREVÍTÉSE

Please enter alternative text here (optional)

Segítsd a kivitelező munkáját!

A liftaknák, sínek merevítése hagyományos I-gerendás megoldása nehéz feladat a kivitelezés során. Elhoztuk Magyarországra azt a megoldást, mely egy egyszerű, könnyű és gyorsan összeszerelhető megoldást biztosít hegesztés nélkül, kis helyre is beépíthető is és akár egy személy is elegendő az összeszereléshez. A rendszert a legnagyobb liftgyártó cégekkel együttműködve fejlesztettük ki.

Érdekel a technológia?

Időtartam: 60 perc

Kinek ajánljuk: tervezők, műszaki ellenőrök, beruházók

19. RÖGZÍTÉSTECHNIKAI OKTATÁS KIVITELEZŐKNEK

Please enter alternative text here (optional)

Kompetencia, amire mindenhol szükség van!

A Hilti egyedi rögzítéstechnikai oktatást biztosít mind elméleti, mind gyakorlati példák segítségével művezetők és szerelők számára.

Az oktatás helyszíne lehet a saját munkakörnyezetedben a saját igényeidre szabva.

Ennek az oktatásnak egyedi díja van.

Időtartam: 4 óra

Kinek ajánljuk: műszaki ellenőrök, építésvezetők, művezetők, szerelők

További információért kattints ide! 

 

20. TŰZBIZTOS TARTÓSZERKEZETEK

Please enter alternative text here (optional)

FA biztonság fogalma új szintre emelkedik!

A Hilti az EOTA nemzetközi szervezettel karöltve kidolgozott egy új bevizsgálási eljárást, ami 2018 januártól szabványi rangra emelkedik!

Érdekel, hogy mire terjed ki? Hogyan támogatja a munkád és milyen módon segít biztosítani a magas minőséget a projekteden?

Időtartam: 45 perc

Kinek ajánljuk: épületgépész tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

21. FIXPONT MEGOLDÁSOK

Please enter alternative text here (optional)

Márpedig a csővezetékek mozognak!

Ahogy minden építőanyag az épületgépészeti csővezetékek is mozgásba lendülnek hő hatására. Irányítsuk mi a mozgásokat és számoljunk a fellépő hatásaival.

A Hilti széles termék és szoftver megoldásaival ez egyszerűen megoldható. Kíváncsi vagy rá hogyan?

Időtartam: 45 perc

Kinek ajánljuk: épületgépész tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

22. TŰZVÉDELMI MEGOLDÁSOK AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN

Please enter alternative text here (optional)

Nem teljesen tiszta pontosan mit igen és mit nem tartalmaznak az előírások, követelmények?

Nehezen igazodsz ki, hogy mikor melyik megoldás a legjobb az adott átvezetésre?

A Hilti mérnökei több mint 30 éves tapasztalattal állnak rendelkezésedre és segítenek tisztázni a kérdéseidet!

Időtartam: 45 perc

Kinek ajánljuk: épületgépész tervezők, műszaki ellenőrök, építésvezetők

23. ANKERSÍNEK TERVEZÉSE ÉS ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI

Please enter alternative text here (optional)

Optimális tervezés, többletköltségek nélkül!

A Hilti HAC ankersínek a rögzítéstechnika új generációja, betonszerkezetekben alkalmazva megbízható teherátadást biztosít. Legyen szó akár homlokzati rögzítésről a síneknek köszönhetően a technológia egy gyors, egyszerű megoldást biztosít a kivitelezőknek többletköltségek nélkül.

Időtartam: 45 perc

Kinek ajánljuk: statikus tervezők, építészek, műszaki ellenőrök, beruházók

Felkeltette az érdeklődésed valamelyik téma?

Jelentkezz most!

HOGYAN TUDOK JELENTKEZNI?

Szemináriumainkra online, e-mailben vagy telefonon is tudsz jelentkezni

HOL KERÜLNEK MEGRENDEZÉSRE A SZEMINÁRIUMOK?

A szemináriumokat a saját irodádba vagy akár a munkaterületre is elhozzuk nektek. Amennyiben gyakorlati oktatásról van szó (pl. Rögzítéstechnika oktatás kivitelezőknek) az oktatást a Hilti tréning központjában tartjuk.

MILYEN LÉTSZÁM SZÜKSÉGES?

A szemináriumokra a minimális résztvételi létszám 4 fő.

MÁS TÉMA ÉRDEKEL?

Amennyiben a listában nem szerepel a téma, amit keresel, jelezd felénk és a saját igényeidre szabjuk a szemináriumot.

TOVÁBBI KÉRDÉSED VAN?

További felmerülő kérdés esetén, kérlek, keresd mérnöktanácsadó kollégáinkat az alábbi elérhetőségen:

e-mail: mernokt@hilti.com

telefon: 06-80/44-58-44

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás