4 tipp, hogyan takaríts meg időt és hogyan csökkentsd költségeidet

Köszönjük, hogy felvetted velünk a kapcsolatot! Nemcsak a határidők betartása, de akár évente 2 millió forintnyi költség megspórolása is fontos neked? Olvasd el rövid cikkünket erről.

Image alt text (optional)

1. Akkumulátoros technológia a költségek csökkentése érdekében

A vezetékes gépek használata azt jelenti, hogy a munkanapot a kábelek rendezésével kell kezdeni. Ha naponta körülbelül 15 percet töltesz mindezzel, az évente 55 órát jelent. Ha óranként 7000 Ft-ba kerül vállalakozásodnak egy munkás bére, ez évi 385 000 Ft-os költséget jelent vállalkozásodnak! Amennyiben a legtöbb vezetékes eszközt akkumulátoros változatra cseréled - beleértve a csavarbehajtókat, fúrógépeket, és vésőgépeket -, az rövid időn belül megtérül.

Image alt text (optional)

2. Különböző akkumulátorok helyett, dolgozz egységes platformmal

Az összetett munkafolyamatokhoz – mint például a válaszfalak beépítése – számos eszköz szükséges, így sokat kell oda-vissza járkálni a munkaterületen. Azonban, ha rendelkezel egy egységes akkumulátoros platformmal, illetve a közelben tartod az akkumulátorokat és a szerszámtesteket, a munkaterület elhagyása nélkül tudsz profilt vágni, padlóhoz rögzíteni, összeszerelni, gipszkartont felhelyezni, majd kivágásokat készíteni. Tanulmányaink, becsléseink szerint ez 10%-ot - vagyis 30 percet - spórolhat egy napi 5 órás feladatból, ami évente 770 000 Ft megtakarítást jelent.

Image alt text (optional)

3. Válts gyorsabb gépekre

Gyorsabb eszközöket használva, kevesebb idő alatt több munkát tudok elvégezni? Hű, köszönöm Hilti! De vajon ez elég ahhoz, hogy megérje fejleszteni a szerszámparkomat? Nos, ha egy újabb fúrókalapács 10%-kal gyorsabban tud fúrni, mint a régebbi modell, és naponta 30 percet használod, akkor egy év alatt 11 óra munkát spórolsz meg. Az előző példánk adatait használva, ez évente körülbelül 77 000 Ft megtakarítás. A 10%-os nyereség pedig egy szerény becslés. A mai akkumulátortechnológiával 30-50%-os teljesítménynövekedést is el lehet érni a néhány éves szerszámokéhoz képest, így a megtakarítás mértékét tekintve vitathatatlanul megéri a frissítés.

Image alt text (optional)

4. Kevesebb por

Egy óra betonvésés akár 2 kg port is termelhet. Ez nem csak egészségügyi kockázatot, de időigényes feladatot is jelent. Ha dolgozóink naponta 30 percet töltenek a munkaterületek megfelelő lezárásával a munka megkezdése előtt, majd a munka végeztével a takarítással, az évente körülbelül 770 000 Ft. A por által okozott rejtett költségek közé tartozik még a szerszámok és tartozékok károsodása, ami kényszerleállásokat eredményez, valamint a már elkészült munkák – például a vakolatok vagy a festések – károsodása, amik ezután javításra szorulnak.

A legkézenfekvőbb megoldás, ha eleve nem kreálunk port. Lyukfúrás és csavarozás helyett lehetséges akkus betonszögelővel rögzíteni? A por legnagyobb részét közvetlenül a forrásból is eltávolíthatod, ha poreltávolító rendszert csatlakoztatsz a fúrókalapácshoz. Később hálás leszel ezért önmagadnak.

Megosztás