GYIK: Hilti Nuron

Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok az új Nuron akkumulátorainkról és akkumulátoros gépeinkről

Nuron akkumulátoros platform

Mi a különbség a Hilti 12V, 22V, 36V-os és a Nuron vezeték nélküli platformjai között?

Megérkezett a Hilti akkumulátoros gépeinknek legújabb, innovatív generációja, a Nuron. Ez az akkumulátoros platform megoldás több darab 22V-os, különböző kapacitású akkumulátorral áll rendelkezésedre, mely az összes vezeték nélküli Hilti gépeddel egyszerűen csatlakoztatható. A Nuronnal csökkentheted vállalkozásod bonyodalmas folyamatait, minden alkalmazási területen - csavar behajtástól egészen a falvágásig - 22V-os Nuron akkumulátoraink segítségével. A platform csatlakozásának köszönhetően számtalan adatvezérelt szolgáltatáshoz és információhoz férhetsz hozzá, melyek segítenek gépparkod egyszerűbb átlátásában és optimalizálásában. 

Hagyományos 12V, 22V valamint 36V-os akkumulátoraink továbbra is elérhetőek maradnak.

Nuron csatlakoztathatósága

Hogyan működnek a Nuron adatvezérelt szolgáltatásai?

Nuron eszközeink a használat közben generált adatokat a rájuk csatlakoztatott akkumulátoron tárolják. Töltés közben az akkumulátor, az adatokat biztonságosan mobilhálózaton kereszül elküldi egy virtuális felhőbe. A technológia egyszerűségének köszönhetően a munkafolyamatok nem szakadnak meg, mivel nincs szükség speciális beállításra, konfigurálásra vagy egyéb más műveletekre. A Nuron proaktív szolgáltatásai segítenek csökkenteni az állásidőket (ilyen szolgáltatás például az akkumulátor cseréjére figyelmeztető értesítés). Az adatok emellett átláthatóságot biztosítanak az eszközök helyéről, használatáról és további hasznos információkat nyújtanak, hogy ezekkel megalapozottabb döntéseket tudj hozni szerszámaid menedzselésében. Ezeket az adatvezérelt szolgáltatásokat elérheted internetes vagy mobil ON!Track platformunkon keresztül. 

A Nuron összes adatvezérelt szolgáltatása elérhető az ügyfelek számára?

Minden Nuron ügyfelünk hozzáférhet az akkumulátor-diagnosztikai és szerszámkezelési funkcióihoz, egyszerűen az ON!Track mobilalkalmazáson keresztül. Az alkalmazás segítségével bescannelheted gépeidet és akkumulátoraidat, különböző videókat és használati információkat nézhetsz meg, számodra releváns gépeket, kiegészítőket tekinthetsz meg (például tartozékok), vagy egyszerűen elküldheted hibás gépedet javításra. Ha az akkumulátorod már az optimális szint alatt teljesít, lehetőséged van annak gyors cseréjének igénylésére közvetlenül az alkalmazásból. Amennyiben flottás és ON!Track ügyfél is vagy egyben, részesülhetsz a prémium adatközpontú szolgáltatások és szoftverek növekvő portfóliójából is. Flotta menedzsmenten keresztül rendelt akkumulátoraink adatvezérléssel elátott töltővel érkeznek. A töltők funkcióinak köszönhetően azonnal értesülhetsz az akkumulátorokkal kapcsolatos esetleges problémákról. Emellett gyorsan megtalálhatod, azonosíthatod azokat az eszközöket, amelyek nincsenek használatban, így csökkentheted azok állásidejét, és növelheted a kihasználtságukat. A Nuron platform által biztonságosan gyűjtött adatokat, az eszközhasználati trendek azonosítására és elemzésére is fel tudod használni. Használd ezeket az információkat egy olyan eszközpark létrehozásához, amely leginkább támogatni tudja vállalatodat.

Szükségem van képzésekre a Nuron vezeték nélküli platform használatához? Ha igen, milyen hosszú a képzés?

Nem. A Nuron platformot úgy terveztük, hogy könnyen használható legyen a munkafolyamatok megszakítása nélkül. Elkötelezett ügyfélszolgálati csapatunk készen áll arra, hogy megválaszolja az esetleges kérdéseidet. Területi szaktanácsadóink is rendelkezésre állnak, személyes képzésekre való igény esetén.

A Nuronnal nyomon követhető az egyén termelékenysége, munkával töltött ideje, vagy más rá vonatkozó érzékeny, személyes adat?

Nem. A Nuron platform által generált adatok nem kapcsolódnak az egyes felhasználókhoz. Ezek csupán szerszám- és akkumulátoradatokat rögzítenek – például a szerszámok használatának időpontja és módja, felmerülő hibák, töltési hely vagy az akkumulátor állapota. Ha össze szeretnéd kapcsolni az eszközadatokat és a felhasználói információkat, azt önállóan is megteheted az ON!Track-en belül, az erre vonatkozó funkciók használatával.

Váltás Nuronra

Át kell váltanom Nuronra, vagy használhatom tovább meglévő akkumulátoros gépeimet?

Továbbra is használhatod meglévő akkumulátoros gépeidet. Mindazonáltan javasoljuk a Nuronra való váltást, amellyel kihasználhatod a magasabb teljesítmény és az átláthatóbb géppark adta előnyöket, közel hasonló áron.

A Nuron gépek sokkal drágábbak, mint a meglévő 22V-os és 36V-os Hilti eszközök?

A Nuron gépeink hagyományos akkumulátoros gépeinkhez hasonló árban érhetőek el. Gépeinkkel kapcsolatos további részletekért látogass el weboldalunk termékoldalaira, lépj kapcsolatba ügyfélszolgálati csapatunkkal, fordulj szaktanácsadónkhoz vagy látogass el a budapesti Hilti Store-ba.

Mit kell tudni az alkatrészekről és tartozékokról? Ezeket is ki kell cserélnem?

Nem – nem kell minden alkatrészt és tartozékot kicserélni. Gépeinkkel kapcsolatos további részletekért látogass el weboldalunk termékoldalaira, lépj kapcsolatba ügyfélszolgálati csapatunkkal, fordulj szaktanácsadónkhoz, vagy látogass el a budapesti Hilti Store-ba.

Meddig lesznek elérhetőek a jelenlegi hagyományos 22V-os és 36V-os Hilti gépek?

A jelenlegi 22V és 36V-os termékeink támogatása nem szűnik meg, és a jövőben is elérhetőek lesznek.

Továbbra is használhatom a 12V-os megoldást könnyebb alkalmazásokhoz?

Igen. Továbbra is használhatod a Hilti 12V-os akkumulátoros kéziszerszámokat könnyű munkáidhoz.

Használhatom már meglévő 22V-os és 36V-os gépeimet az új Nuron akkumulátorral?

Adapter segítségével szinte az összes meglévő 22V-os gépedet működtetheted Nuron akkumulátorral. Látogass el weboldalunk termékoldalaira, lépj kapcsolatba ügyfélszolgálati csapatunkkal, fordulj szaktanácsadónkhoz, vagy látogass el budapesti Hilti üzletünkbe, hogy megtudd, használható-e az adapter a szóban forgó gépeiddel. A 36V-os szerszámgépeinkhez nem rendelkezünk adapterrel. 

Akkumulátorok

Hogyan tároljam és kezeljem lítium-ion akkumulátoraimat?

A hosszabb akkumulátor éllattartamhoz, a magas termelékenységhez és a csapatod biztonságának és egészségének megőrzéséhez a következőket javasoljuk:

  • Tárolási hőmérséklet –20°C és +40°C között.
  • Ne tárold akkumulátoraidat felügyeletlenül a töltőn hagyva. Mindig távolítsd el az akkumulátort a töltőről, miután a töltés befejeződött.
  • Üzemi hőmérséklet -17°C és +60°C között.
  • Rendszeresen ellenőrizd akkumulátoraidat, és kerüld a töltést vagy a bármilyen jellegű munkát vele, ha sérülés látható az akkumulátoron. 
  • Tartsd tisztán az akkumulátorokat – száraz puha kefével vagy száraz ronggyal időnként távolítsd el a port és a törmeléket.
  • Ne használd az akkumulátoraidat rendeltetésüktől eltérően (pl.: kalapácsként).

Mit jelent az akkumulátor kapacitásának állapota?

Az akkumulátor kapacitásának állapota, a lítium-ion akkumulátor élettartamára utal. Minden lítium-ion akkumulátor veszít kapacitásából és teljesítményéből az évek során - legyen szó szeszámgép, laptop vagy akár telefon akkumulátorról. A Nuron platform segítségével bármikor leellenőrizheted akkumulátorod állapotát, így tudni fogod, hogy mikor szükséges annak cseréje. Kerüld az állásidőket, és dolgozz mindig a legjobb teljesítménnyel.

Hidegebb időben is működnek a lítium-ion akkumulátorok?

-17°C és +60°C közötti hőmérsékleten üzemképesek a lítium-ion akkumulátorok, azonban az optimális tartomány 10°C és 30°C között van. Az akkumulátorok 0°C alatt nem tölthetők.

Teljesen le kell meríteni lítium-ion akkumulátorokat töltés előtt?

Nem, nem kell teljesen lemeríteni a lítium-ion akkumulátort; az ilyen fajta töltések csökkenthetik az akkumulátor élettartamát.

Milyen élettartammal lehet számolni egy lítium-ion akkumulátornál?

A Nuron akkumulátorok magas minőségű lítium-ion cellákat tartalmaznak, melyek a kiemelkedő teljesítményre és hosszú élettartamra lettek tervezve. Egy-egy akkumulátor élettartama számos tényezőtől függ, mint például a használt szerszámgéptől, a rá kifejtett erőtől, a használat gyakoriságától és a környezeti hőmérséklettől.

KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG

Hova helyezhetem el a kidobásra váró lítium-ion akkumulátorokat?

Felelősséget vállalunk termékeinkért azok teljes élettartama alatt és élettartamuk végén, hogy azok ne kerüljenek hulladéklerakó helyekre. Használt Hilti akkumulátoraidat leadhatod Hilti üzletünkben, vagy nézd meg az elhasznált akkumulátorok kezelésére vonatkozó helyi szabályozásokat. Mielőtt megválsz akkumulátorodtól, kéjük fedd le érintkező részeit szigetelő anyaggal. Akkumulátoraidtól ne háztartási hulladékként válj meg.

Újrahasznosíthatóak a Hilti akkumulátoros szerszámai?

Szerszámgépeink nagy arányban tartalmaznak acélt, rezet és alumíniumot, így tehát gépeink tömegének több mint 70%-a többféle célra újrahasznosítható. A Hiltinél az a célunk, hogy ezt az arányt időről időre folyamatosan javítsuk.

Mit tesz a Hilti, hogy csökkentse elektromos szerszámainak, környezetre gyakorolt negatív hatásait?

A Hiltinél gondosan odafigyelünk termékeink teljes élteciklusára. Jelenlegi termékeinkben átlagosan 23%-ban újrahasznosított anyagokat használunk (a globális átlag 8%-kal szemben), miközben termelésünk 100%-a megújuló energiával valósul meg. Igyekszünk a gépeink javítására fókuszálni, nem pedig azok cseréjére. Az élettartamuk végét elért gépeket összegyűjtjük, majd auditált, megbízható partereink segítségével megsemmisítjük, és szelektíven újra felhasználjuk a kinyert hasznos anyagokat. Ennek köszönhetően eszközeink folyamatosan újrahasznosíthatók, legyen szó gépekről vagy beépülő alkatrészekről. Mivel szerszámaink több mint 70%-a fémből készül, így a tömegüknek nagy része visszakerülhet a nemzetközi árupiacokra. További információért látogass el fenntarthatósági weboldalunkra.

Mit tesz a Hilti a lítium-ion akkumulátorok környezetre gyakorolt negatív hatásainak csökkentése érdekében?

Globális hálózatunk által összegyűjtött használt akkumulátoraink, egy harmadik, erre szakosodott fél által kerülnek újrahasznosításra, akik az újrahasznosítás során különleges anyagokat nyernek ki az akkumulátorokból, mint például kobalt, nikkel és lítium. Ezek az anyagok a későbbi termelési folyamatokban aztán újra felhasználásra kerülnek. Újrahasznosítással foglalkozó partnereinkkel azon dolgozunk, hogy folyamatainkat folyamatosan fejlesszük, és hogy minél több értékes anyagot visszanyerhessünk elhasznált gépeinkből/akkumulátorainkból.

Kompromisszumok nélküli megoldás

Jobb teljesítmény. Magasabb biztonság. Több információ. Még több Nuron

Megosztás