Legjobb munkahely 2014

Legjobb munkahely 2014

2014-ben ismét Legjobb Munkahely a Hilti (Hungária) Szolgáltató Kft.

Legjobb munkahely 2014

Az Aon Hewitt felmérésében 2014-ban a Hilti (Hungária) Szolgáltató Kft. Magyarországon a 250 fő alatti vállalatok kategóriában első helyezést ért el. A vállalat az elmúlt években folyamatosan a Legjobb Munkahely felmérésben az első 10 között végzett, legutóbb 2011-ben ért el dobogós helyezést. Az elért eredményről Seres Miklós ügyvezető igazgató és Jackson Mónika HR vezető nyilatkozik.

Válaszadó: Seres Miklós – ügyvezető igazgató

Please enter alternative text here (optional)

1. Mit jelent Önök számára a Legjobb Munkahely díj elnyerése?

Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy Legjobb Munkahely lettünk! A Hiltinél kiemelt fontosságú az emberközpontú, támogató munkahelyi légkör megteremtése. Hisszük, hogy csak motivált munkatársakkal tudunk egy lojális ügyfélkört kialakítani. Ez a díj számunkra egyszerre megtisztelő elismerés és fontos visszajelzés arról, hogy jó úton haladunk!

 

2. Ön szerint minek köszönhetik a Legjobb Munkahely címet?

„Hilti. Tartósan teljesít”. Ezt a márkaígéretet tesszük az ügyfeleink felé és ugyanezt szeretnénk elérni a HR stratégiánkban is: folyamatosan a legjobbak között lenni. Az elmúlt évek tudatos építkezésének köszönhetően 2011 óta mindig az első tízben vagyunk és idén sikerült a lista élén végezni. Hogy minek köszönhető ez a kiemelkedő eredmény? Egységes csapat, lelkes munkatársak, kiváló üzleti eredmények és javuló piaci környezet – ezek a sikerünk titkai.

 

3. Miért van Önök szerint jelentősége a mai világban egy ilyen díj elnyerésének?

A legjobbakat kell megtalálnunk egy olyan munkaerőpiacon, ahol egyre fokozódik a verseny a tehetséges és ambiciózus emberekért. A mai generáció ráadásul nemcsak egy munkahelyre szeretne bejárni, hanem egy olyan dinamikus, inspiráló és kellően rugalmas környezetet keres, ahol munkavégzés közben jól érzi magát. A Legjobb Munkahely díj elnyerése ebben segít; azt az üzenetet küldi, hogy a Hilti egy ilyen vállalat, érdemes hozzánk jönni dolgozni!

 

4. Hogyan fogják megünnepelni, hogy Legjobb Munkahelyek lettek?

Ez az elismerés elsősorban a munkatársaké, ezért velük együtt ünnepeljük meg a közös sikert. A díjátadón a cég különböző területeiről meghívott kollégákkal veszünk részt, másnap az irodában ünnepelünk, majd egy méltó bulit csapunk az egész cég részvételével. Egy ilyen jó hírt szívesen osztunk meg a cégcsoporton belül és partnereinkkel is, amelyhez számos különböző kommunikációs eszközt használunk. Például a jellegzetes Hilti-piros céges autókon is látható lesz a Legjobb Munkahely logó.

 

5. Az elkötelezettség megtartása sokszor nagyobb energiát jelent egy vállalat számára, mint annak növelése. Önök hogyan tudták megtartani ezt a magas fokú elkötelezettséget vállalatuknál?

A Hilti vállalati kultúrát két szóval jellemezzük: gondoskodó és teljesítmény-orientált. Első hallásra ez a két kifejezés ellentmondásosnak vagy akár egymást kizárónak is tűnhet, de mi hiszünk abban, hogy a kettő összeegyeztethető – hiszen a legtöbb sikeres családi vállalkozás így működik. Mi ezt a fajta vállalkozói szellemet képviseljük, ami egyszerre ad a munkatársainknak egyfajta igazodási pontot és nagyfokú cselekvési szabadságot.

 

Még egy fontos dologra szükség van a kiváló munkahelyi légkör megteremtéséhez: egy erős, egységes és hiteles vezetői csapatra. A vezetők személyes példamutatása, nyitottsága és szakmai hozzáértése nélkül lehetetlen legjobb munkahelynek lenni. Szerencsésnek érzem magam, hogy a Hiltinél ilyen vezetőkkel dolgozom egy csapatban és külön köszönöm nekik ezt a díjat!

Válaszadó: Jackson Mónika HR igazgató

1. Miben érzékelhető Önöknél az emberközpontúság, azaz, hogy a felsővezetés a vállalat legfontosabb erőforrásaként bánik az emberekkel?

A Hiltinél minden vezetőnek két alapvető feladata van: munkatársak fejlesztése és kiváló eredmények elérése. Tudjuk és valljuk, hogy hosszútávon tartós eredményeket elérni, értéket teremteni csak közösen, a kollégákkal együtt lehet. E szemléletmód övezi cselekedeteinket, döntéseinket.

 

2. Milyen módszereket alkalmaznak a munkatársak elismerésére?

Fontos számunkra, hogy olyan munkahelyi légkört alakítsunk ki, amelyben minden kollégánk biztonságban és teljes megbecsülésben végezheti munkáját, illetve lehetőséget kap a személyes fejlődésre. Az elmúlt 12 hónapban a strukturált és átlátható karriermenedzsmentnek köszönhetően munkatársaink hatoda került más munkakörbe. Mindezeken túl teljesítményhez kötött fizetési rendszerünk van, legyen szó értékesítésben, vagy éppen a pénzügy területén dolgozó kollégáról. Vállalati gondoskodás keretében fókuszálunk olyan juttatási elemekre, mint például a beteg-, és balesetbiztosítás. Szintén fontos a jó eredmények és közös sikerek megünneplése és a kiemelkedően teljesítő kollégák elismerése. Ide tartoznak többek között a jutalom utak, vagy éppen évente számos alkalommal megrendezett vállalati rendezvényeink.

 

3. Milyen eszközökkel képesek magukhoz vonzani a tehetségeket a munkaerő piacról?

Fontos leszögezni, hogy mindenki egyedi, megismételhetetlen, ezért mindenki tehetséges valamiben. A szokásos és bevált toborzási csatornákon túl idén részt veszünk a Hilti globális „Outperformer „ programjában. E kezdeményezés célja, hogy a Hilti konszern jövőbeni top vezetőit megtaláljuk és kineveljük. A 24 hónapos program első évében a munkatársak az értékesítésben dolgoznak, majd a második évben helyi és nemzetközi projektekben vesznek részt. Büszkék vagyunk, hogy a korlátozott számú kiválasztott jelentkezők közé sikerült egy magyar munkatársat is delegálnunk. 

 

4. Mik azok az a vállalati értékek, amelyek kiemelik Önöket a hazai mezőnyből?
Mindent, amit teszünk, tisztességes úton cselekedjük, bátorságot tanúsítunk, amikor túllépünk berögződött szokásainkon, felülmúljuk teljesítményünket a csapatmunka által és elkötelezettek vagyunk a személyes és vállalati fejlődés iránt. E négy alapértékben nem ismerünk kompromisszumot, legyen szó új kollégák felvételéről, vagy már nálunk dolgozó kollégákról.

5. Kérem, mutassa be röviden azon kedvenc kezdeményezéseit, amik hozzásegíthették Önöket a Legjobb Munkahely cím elnyeréséhez.

Az egyik legfontosabb kezdeményezésünk, amivel vállalatunk évek óta tudatosan foglalkozik a „Hilti-kultúra” meghatározása és közvetítése. E folyamat vagy program, egyfajta utazásként írható le, ahol folyamatos tanulásra, fejlődésre és megújulásra törekszünk. Idén elérkeztünk egy olyan állomáshoz (fejlettségi szinthez), ahol a vállalkozói szemlélet megerősítésére törekszünk. Felhatalmazzuk és bíztatjuk munkatársainkat, hogy mindennapi munkájukhoz kapcsolódóan döntéseiket úgy hozzák meg, mintha az a saját vállalkozásuk lenne. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy mindenki tudja, ismerje és magáénak vallja a Hilti konszern és a magyarországi leányvállalat 2020-as stratégiájának pilléreit.

Megosztás