A HILTI SZERSZÁMGÉPEK PRECÍZEN ÉS PONTOSAN TARTÁSA

Kalibrációs és mérési szolgáltatás

Hilti calibration service

Egy kalibrációs szolgáltatást kínálunk, amivel könnyedén beállíttathatod a már nem pontos műszereidet:

  • Lézeres távolságmérők
  • Optikai szintezők
  • Pont- és vonallézerek
  • Forgólézerek
  • Detektáló műszerek

Az összes Hilti szerszámgépünk magas preciztású eszköz. Néha azonban az adatok pontosságát befolyásolhatják a nem megfelelő körülmények, úgy mint a nem megfelelő tárolás, a hőmérséklet ingadozása, vagy a helytelen kezelés. A pontosság is befolyásolva lehet idővel, a mindennapi használat nem megfelelő körülményeivel.

Ezért azt javasoljuk, hogy kalibráld a szerszámgépeidet rendszeresen, legalább évente egyszer.

Néhány esetben előfordulhat, hogy ennél is gyakrabban kell kalibrálni a szerszámgépeidet, kérünk tekintsd meg Belső Minőségpolitikánkat, hogy lásd mi az aminek illeszkednie kell a vállalatod belső szabályai szerint.

Javasoljuk továbbá eszközeid rendszeres helyszíni vizsgálatát, különösen kritikus mérési feladatok elvégzése előtt, valamint ha a szerszámaid nem megfelelő körülmények között voltak használva.

Erről több információt is találhatsz a szerszámgépeid Használati Utasításában.

 

Egy három lépésből álló szolgáltatást kínálunk:

A pontosság ellenőrzése

Szerszámgéped pontosságát azzal a pontossággal hasonlítjuk össze, ami a gyártó specifikációja a használati útmutatóban.

Beállítás, tisztán tartás és kiszolgálás

Amennyiben a szerszámgép nem felel meg az eredeti leírásainak, módosítunk a lézer szinten, vagy az érzékelőn, hogy újra pontos legyen.

A szerszámgépet megtisztítjuk és működését ellenőrizzük, mielőtt visszaküldenénk Hozzád.

Dokumentáció

Mindemellett egy írásos kiértékelést is biztosítunk az általunk elvégzett mérési tesztértékekkel. Ugyanakkor egy Szerviz Tanúsítványt is biztosítunk arról, hogy a műszer értékei megegyeznek a gyártó által megszabott műszaki értékekkel.

ISO 17025: Nincs megfelelés

Kérjük, jegyezd meg, hogy a Hilti hitelesítési eljárása nem felel meg az ISO 17025-nek és bármely más megfelelési szabványnak, melyet kifejezetten a kalibrációs laboratóriumoknak terveztek.

Kérjük, azonosítsd a Belső Minőségpolitikátokat annak ellenőrzésére, hogy a kalibráció, beleértve egy olyan szabványt, mint az ISO 17025 elvárt-e.

Lépj velünk kapcsolatba

Kalibráció és mérés- GYIK

Miért is van szükség a szerszámgépek kalibrációjára?
Hilti szerszámgépeink magas preciztású eszközök, azonban megsérülhetnek és pontatlanná válhatnak a mindennapi használat során külső tényezők hatására, úgy mint a hőmérséklet ingadozás, légnyomás különbség, helytelen tárolási körülmények vagy durvaság.

Mégis milyen gyakran kell kalibrálni a Hilti szerzámgépeket?
Javasoljuk, hogy rendszeresen, legalább évente egyszer. Kérjük, ellenőrizd a saját céged belső Minöségpolitikáját, hogy megtudd mi is az, ami céged saját szükségleteihez illeszkedik.
Javasoljuk továbbá, hogy rendszeresen teszteld terepen az eszközöket, különösen mielőtt kritikus mérési feladatok következnének, illetve ha egy eszköz nem megfelelő körülményeknek let kitéve. Kérjük, olvasd el az eszköz Használati Útmutató használat előtt.

Milyen kalibrációs tanusítvánnyal rendelkezik a Hilti?
A Hilti nem felel meg az ISO 17025-nek. Kérünk, hogy ellenőrizd vállalatod Belső Minőségpolitikáját, hogy lásd, a kalibráció mely szintjeire van szükséged.

Kit tudsz keresni, ha kalibrációra van szükséged?
Kérjük, hogy keresd Hilti szaktanácsadódat, vagy kérj segítséget a Hilti Ügyfélszolgálaton a 06 80 44 58 44 telefonszámon.

ÉRDEKLŐDSZ A LEGÚJABB MÉRŐESZKÖZEINK IRÁNT?

PR 3-HVSG BELTÉRI KÜLTÉRI FORGÓLÉZER

További információ

PR 300-HV2S két síkú forgólézer

További információ

PM 20 Kombilézer

További információ

Megosztás