Újrahasznosítás - Többet, kevesebből

Az újrahasznosítás előnyös az építőipar és a környezet számára is

A globális gazdaságban az összes erőforrás kevesebb mint 10% -át használják fel újra. Amikor az épületek már nem életképesek, az építési hulladéknak csak 40%-át hasznosítják újra vagy használják fel újra. A fenntarthatósági tényezőket a gazdasági tényezők mellett integráló körforgásos üzleti stratégiák elfogadásával nemcsak a környezeti hatások minimalizálásában segít, hanem biztosítja vállalata hosszú távú sikerét is.

Mi a globális hulladéktermelés jelenlegi állapota?

2 milliárd

tonna hulladékot termel évente
a világ és ez a szám várhatóan növekedni fog

300 millió

tonna plasztik hulladék keletkezik évente
ebből is 54 millió elektronikai hulladék, aminek csak a 17,4%-át hasznosítják újra

1/3 építőipari

hulladék
a világ összes hulladékának

180 kiló

csomagoló
anyagot dobunk ki évente európában

Miért az újrahasznosítás?

Maximalizálja a hozzáadott értéket a szükséges anyagok csökkentésével

Lineáris gazdaság esetén a termékeket csak egyszer használják, ami nagy mennyiségű hulladékot eredményez. A körforgásos gazdaság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a természeti erőforrások minimális felhasználása mellett a lehető legtöbb hasznosságot generálja. Segítségünkkel Ön is jobb eredményeket érhet el vállalkozásában kevesebb erőforrással. Szoftvereink és szolgáltatásaink már a tervezési fázisban segítenek projektjei optimalizálásában és a hulladék minimalizálásában. Az építési fázisban az Ön hatékonyságát előregyártási szolgáltatások, moduláris rendszerek és gépeink életciklusa támogatja, amely szorosan kapcsolódik a körkörös gazdaság elveihez a flottamenedzsment szolgáltatáson belül.

Csökkentsd a túlvásárlásokat

Eszközgazdálkodási megoldásaink segítenek egyszerűsíteni a géppark kezelésed

Flottakezelési szolgáltatásunkkal a körforgásos gazdaság a mindennapi működés részévé válik. A flottaelemzéssel segíthetünk azonosítani azokat a gépeket, amelyekre valóban szüksége van, és csökkenteni az inputköltségeket. Mindig a legújabb gépei lesznek, kiváló teljesítménnyel és tartóssággal. Ha a gépek a flottaidőszak végén még mindig jó állapotban vannak, dönthet úgy, hogy meghosszabbítja szerződésüket.

Csak néhány napra vagy hétre van szüksége gépre? Ne vásárolja meg, és ne használja csúcslefedettségi szolgáltatásunkat.

Az OnTrack! használata megkönnyíti az üresjárati vagy elveszett gépek észlelését az egyik projektről a másikra való áttéréskor.

Nem dobd ki, amire nincs már szükséged

Mi újrafelhasználjuk, amit te már nem használsz

Ez egy egyszerű folyamat: ingyenesen átvesszük régi gépeit, bárhol is legyen. Még más gyártók gépeit és akkumulátorait is átvesszük Öntől.

Mi történik velük akkor? Néhány gép, amely funkcióban és teljesítményben összehasonlítható az új gépekkel, bekerül gépparkunkba, hogy fedezze a cseregépeket a javítási időszak alatt, hogy korlátozza az új gépek gyártását és szállítását. A többit humanitárius és oktatási szervezeteknek adományozzák kevésbé intenzív felhasználásra. A magas minőségi követelményeknek megfelelő alkatrészek újra felhasználhatók szervizközpontjainkban. 2023-ban mintegy 160 000 pótalkatrészt használtunk fel újra, mintegy 120 tonna elektronikát, motort és rotort (azaz körülbelül 1000 tonna CO2-t) takarítottunk meg.

VÉGTELEN ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Amit nem tudunk újra felhasználni, azt újrahasznosítjuk

Azokat a gépeket és alkatrészeket, amelyeket már nem tudunk újra felhasználni, újrahasznosítással továbbítjuk globális partnereinknek.

Termékeinkért azok teljes életciklusa alatt felelősséget vállalunk. Gépeink anyagának nagy része kiváló minőségű fémek, amelyek szó szerint határozatlan ideig újrahasznosíthatók különböző célokra. Annak ellenére, hogy piacainkon magas a nem termikus újrahasznosítás aránya, partnereinkkel folyamatosan dolgozunk a hulladékanyag hozamának növelésén.

A mi újrahasznosítási utunk

27 %

a Hilti termékeknek újrahasznosított
Csökkentjük a nem újrahasznosított anyagok használatát, és minden termékünkben növeljük az újrahasznosított műanyag és acél arányát

1.3 millió

eszközöket, akkumulátorokat és tartozékokat gyűjtött be a Hilti 2023-ban
Támogasd a fenntarthatóságot azzal, hogy összegyűjtjük ingyenesen az eszközeidet és újrahasznosítjuk azokat.

13 %-át

a begyűjtött eszközöknek újrahasznosítottuk
Folytatjuk a teljes eszközként vagy komponensként újrafelhasznált, lejárt flottakezelési eszközök számának növelését.

3.400 tonna

Az elektronikus hulladékok 81%-át hatékonyan újrahasznosítják
Azon dolgozunk, hogy az acél, a réz és az alumínium magas szintje visszatérjen a nemzetközi áruciklusokba.

Újdonság az építőiparban: a körforgásos gazdaság mérése

A CO2-vel ellentétben a körforgásos gazdaság mérésének nincs nemzetközileg elfogadott módja. A BCG-vel közösen kifejlesztettünk egy új circelligencia módszert. Most már éves szinten értékelhetjük teljes termékportfóliónkat annak alapján, hogy mennyire sikerült megvalósítani a körforgást. Számításaink olyan területekre terjednek ki, mint az újrahasznosított anyagok, a terméktervezés, a gyártási módszerek, a gépek kezelésének módja és mi történik a termék életciklusának végén.

Fenntartható fejlődés

Discover solutions designed to help you reduce your carbon footprint while still ensuring the sustainable growth of your business into the future.

Ismerd meg a fenntarthatósági törekvéseinket

Tudatos eszközkezelés

Streamline financial planning with Fleet Management. A fixed monthly fee covers all your tools including their use, service and repair costs.

Ismerd meg a flottakezelést

Megosztás