sebészet tűzvédelmi felújítása, olaszország

Pederzoli kórház, Garda-tó

Hilti jobsite reference Pederzoli Hospital Peshiera del Garda Italy

A kihívás

Hilti jobsite reference Pederzoli Hospital Peshiera del Garda Italy

A Pederzoli sebészeti kórház 1947 óta folyamatos fejlesztéseken esik át a Garda-tó partján.

A kórházhoz egy új szárnyat terveztek, valamint a sebészet felújítását és 4 új műtőt, intenzív osztályt és speciális szobákat és termeket. 

Egy bővítés és új szárnyak építése mindig nagy kihívást jelent egy kórház életében, különösen ami a tűz elleni védekezést jelenti. 

Ráadásul a kórházak tele vannak mozgáskorlátozott betegekkel, akiknek gyors védelemre van szükségük egy esetleges tűz során. 

A kórházak gépészeti rendszere szintén rendkívül komplex. A Pederzoli kórházban több mint 350 cső és kábel fut. A legkisebb nyílásokat is tűzbiztosan le kell zárni, hogy ellenálni tudjon az akár  850°C-os hőnek 60 vagy akár 120 percig.

A mi Hilti megoldásunk

Az Alpiq Intec Verona SpA vállalat a Hilti tűzvédelmi termékeit választotta az 5 szintes épület tűzvédelmi lezárásaihoz. A kivitelezés során  segítségükre volt szakértő csapatunk, akik a termékek megfelelő elhelyezéséről gondoskodtak. 

Alig pár hét leforgása alatt az Impianti Srl (az udinei Hilti tűzvédelmi kivitelező) elvégezte a több mint 350 rés tűzvédelmi lezárását.  Külön megnehezítette a munkát, hogy számos álmennyezeti elem és előre beépített csővezetékek között kellett dolgozni, sokszor nagyon kis helyen. 

Az alábbi Hilti termékeket használták:

  • Nagyobb méretű átvezetések esetében csövekkel és vezetékekkel – Hilti CFS-CT B lap
  • Éghető és nem egyenesen futó csővezetékeknél – Hilti CFS-C EL vágható és CFS-CP sima karmantyú
  • Szigetelt fém csövekhez – Hilti CFS-B bandázs
  • Kisebb, egyszerűbb kábelekhez való átvezetéseknél – Hilti CFS-F FX hab és Hilti CFS-IS massza

A munka befejeztét követően a Projekt Menedzser (Studio Protecno) és a tulajdonos, a Hilti Tűzvédelmi Dokumentumkezelőjének (CFS-DM) segítségével egy komplett jelentést kapott az elvégzett munkáról.

A MEGOLDÁSHOZ HASZNÁLT TERMÉKEK

Kapcsolódó szoftverek

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás