Profis Engineering Suite - Gyakran Ismételt kérdések

Flottamenedzsment

Gyakran ismételt kérdések - GYIK

A PROFIS Engineering Suite egy felhőalapú, teljes rögzítéstechnikai csomópontot méretező szoftver, ami lehetővé teszi a gyors és hatékony tervezést, a könnyű rögzítőelem specifikálást és az integrált BIM modellezést.

Ezen az oldalon összeszedtünk néhány olyan kérdést a szoftverrel kapcsolatban, amelyek gyakran merülnek fel az ügyfeleink körében. Görgesd végig, hátha a saját kérdéseidre is itt találod a megoldást.

Alapok:


1. A Profis Anchor továbbra is elérhető lesz?

Igen, de csak korlátozott időre. A Profis Anchor háttértámogatása megszűnik 2021. június után. A Profis Engineering Standard ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint jelenleg a PROFIS Anchor. Ha még nem próbáltad a PROFIS Engineeringet, ide kattintva megteheted.

2. Kell fizetnem a PROFIS Engineering Suite szoftverért?

A Standard szoftver ingyenes, a PREMIUM csak a 30 napos próbaidőszak alatt. Regisztráció után automatikusan megkezdődik a PREMIUM próbaidőszakod, aminek végeztével eldöntheted, hogy a Standard vagy a PREMIUM változattal szeretnél tovább dolgozni. Amennyiben szükségesnek találod, bármikor van lehetőséged PREMIUM-ra váltani.

3. Mi a különbség a PREMIUM és Standard szoftver között?

A Standard szoftver is rendkívül sokoldalú, tudása a korábbi Profis Anchor-re épül, felruházva azt néhány plusz új tulajdonsággal. Azonban vannak olyan funkciók, melyek eléréséhez elengedhetetlen a PREMIUM változatra váltani. A PREMIUM modul segítségével nem csak a rögzítőelemeket, de a teljes beton – homloklemezes acél kapcsolatot tudjátok méretezni. Így a tervezési jelentésben a rögzítőelem megfelelőségén túl, a diafragmák, hegesztési varratok és a talplemez rugalmas ellenőrzése is szerepelni fog.

4. Meg tudom nyitni a PROFIS Anchor fájlokat a PROFIS Engineering szoftverben?

Igen, a TERVEZÉS fül alatt a „Meglévő fájl importálása” alá húzd be, vagy kattints a „Fájl kiválasztása” lehetőségre.

5. Van lehetőség tervek megosztására közös projektben dolgozó csapattagok között, akik a PROFIS Engineering Suite alkalmazást használják?

Igen, kifejezetten egyszerűen megoldható. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a felület jobb felső sarkában lévő, a tervezései jelentés létrehozása gomb alatt lévő, export gombot használod. A méretezési fájlt így le tudod menteni a számítógépedre, majd tovább tudod küldeni kollégáid felé. 

6. Hol tudom megváltoztatni az alapértelmezett paramétereimet?

Kattints a beállítások ikonra a kezdőlap ikon alatt (vagy a dűbel tervezés mellett található beállítások ikonra). Itt megváltoztathatod a dübel tervezés lenyitható fül alatt a betonba, vagy téglába rögzítés, illetve korlátrögzítés során használni kívánt alapértelmezett paramétereidet, és a mértékegységeket is.

 

Oktatóvideók a tervezési lehetőségekhez:

1. Hogyan tervezzek beton alapanyaggal? (Videó)

2. Hogyan tervezzek tégla alapanyaggal? (Videó)

3. Hogyan használjam a talplemez méretező modult? (Videó)

 

Többfelhasználós licenc használattal kapcsolatos kérdések:

1. Mi történik akkor, ha többen szeretnék egyszerre használni a szoftvert a vállalaton belül, mint ahány fő számára elég helyet biztosít a PREMIUM licenc?

Azoknak, akik a maximális kapacitás kihasználás után jelentkeznek be egy üzenet fog megjelenni belépéskor, ami tájékoztatja őket, hogy csak a Standard szoftver funkcióit vehetik igénybe.

2. Mikor szabadul fel PREMIUM hely?

A munkamenet befejeztével célszerű kijelentkezni, ez a jobb felső sarokban található három pontra kattintva, majd a "Kijelentkezés" lehetőséget választva tehető meg, ezzel hely szabadul fel. Ha ezt nem tesszük meg, a szoftver 1 óra inaktivitás után automatikusan kiléptet minket. 

3. Hogyan tudok új felhasználókat hozzáadni a szoftverhez?

A Hilti Szoftver kezelése felületén tudsz új felhasználókat hozzáadni, nincs semmi másra szükség, csak a csapattagok email címeire. Válaszd ki PROFIS Engineering szoftvert, majd kattints alul az "FELHASZNÁLÓ HOZZÁADÁSA" lehetőségre, és add meg a megfelelő email címet és felhasználói adatokat.

 

Ha a fentikeben nem találtál választ a kérdésedre, itt a teljes használati útmutató.