BATTERSEA ERŐMŰ, LONDON, egyesült királyság

Egy kultúrális ikon megerősítése 40 000 tőcsavarral

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

A kihívás

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

A Battersea Erőmű London egyik legnagyobb és leglátványosabb fejlesztése.

Egy ikonikus épület négy hatalmas kéménnyel és a középpontja egy 42 hektáron elterülő apartman övezetnek, üzletekkel, kávézókkal, irodákkal és 18 hektár közösségi térrel.

London fontos projektje, a Temze-part egyik elhagyatott részének átalakítása. A költségvetés 8 milliárd GBP és magába foglal egy új metróállomást és egy meglévő metro vonal kiterjesztését.

A legnagyobb kihívás az volt, hogy az erőmű gazdátlanul állt több, mint 30 éve, így a tégla falazat a kémények alatt megerősítést igényelt több, mint 40 000 tőcsavar az alaksorban a meglévő tégla fal és az új vasbeton fal között.

A mi Hilti megoldásunk

A Hilti a projekt elejétől fogva be volt vonva, a Battersea Group, a J. Coffrey Constructions Ltd és a szerekezttervezőkkel együtt.

A Hilti M22-es szitahüvelyünket javasoltuk a feladathoz. Sok üreg volt a falazatban, 600-700 mm vastagságban. Biztosítani szerettük volna azt is, hogy a ragasztó mennyisége kontrollálható legyen és a berögzített dűbelek minden alapanyagban  hatékonyan dolgozzanak.

A kivitelezők a Hilti TE 80-AVR kombi kalapácsokat alkalmazták a furatok kialakításához és a Hilti HIT ragasztott dűbel rendszerünket.

A MEGOLDÁSHOZ HASZNÁLT TERMÉKEK

Kapcsolódó szoftverek

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás