RAKTÁRCSARNOK SÍNRENDSZERÉNEK FELÚJÍTÁSA

Alkatrész raktár sínrendszer rögzítésének cseréje egy dinamikus terheknek és nagy nyíróigénybevételeknek ellenálló megoldással

Hilti jobsite reference trevi fountain Rome Italy

A kihívás

Hilti jobsite reference trevi fountain Rome Italy

A Mercedes kecskeméti gyárának raktárcsarnokában lévő sínrendszer rögzítésének felülvizsgálatára és megoldási javaslattételre kaptunk megbízást a kivitelezőtől.

A legnagyobb nehézséget a nagy nyíróterhelés és a terhek dinamikus jellege okozta. A dinamikus terhek a fárasztó és sokkszerű jellegűek, amelyekre természetesen bevizsgálással rendelkező megoldást kért a megrendelő.

A feladatot nehezítette, hogy a raktár üzemelt és törekedni kellett a kivitelezési idő minimalizására. A mérnökcsapatunk a Hilti saját fejlesztésű PROFIS szoftverei segítségével nekilátott a legoptimálisabb rögzítőelem kiválasztásához.

A mi Hilti megoldásunk

A kiváló teherbírási értéke és széleskörű, speciális bevizsgálási háttere miatt (ETA) a célra tökéletesen megfelelő és külföldi referenciákkal is rendelkező HSL-3-SK M10/20 süllyesztett fejű rögzítőelemet ajánlottuk. Ez a rögzítőelem megerősített palástjának köszönhetően alkalmas a kiemelten nagy nyíróterhelések felvételére is.

Kivitelezési szempontból is a lehető legjobb megoldás volt ugyanis a HSL-3-SK egy mechanikai rögzítőelem. A kivitelezés ezáltal gyors, egyszerű és nem elhanyagolható módon elhelyezés után azonnal terhelhetőek a dűbelek. Ezen kívül logisztikai szempontból könnyen elérhető (48 órán belül szállítjuk). A beépítés ideje alatt pedig kollégáink rendelkezésre álltak a felmerülő kérdések esetén, a helyszínen is.

A Hilti azonban nem csak egy elemet hanem teljes rendszermegoldást tudott nyújtani! Így a mérnökcsapatunk által kiválasztott rögzítőelem elfogadását követően, a TE 30-A36 akkumulátoros fúrókalapácsunkat és a VC 40-U porszívónkat használva villám gyorsan el lehetett helyezni a közel 42.000 db rögzítőemelet a termelés további akadályozása nélkül. 

 

A MEGOLDÁSHOZ HASZNÁLT TERMÉKEK

Kapcsolódó szoftverek

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás