Kosárhoz adva
Kosárhoz adva
Tovább a Kosárhoz

BETONACÉLOK SZKENNELÉSE – EAGLE HOUSE, LONDON, egyesült királyság

Hogyan segítettük megtalálni a betonacélokat egy 18.000 m2 felületű betonszerkezetben.

Please enter alternative text here (optional)

A kihívás

Az Eagle House egy hatalmas lakóépület London belvárosában, 276 lakással, több mint 6.000 m2 üzlethelyiséggel, belső udvarral, 300 parkolóhellyel – összesen több mint 18 000 m2 alapterülettel.

A befektető Mount Anvil-nek a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy meg kellett találni az összes acélelemet a födémekben és erkélylemezekben.

A mi Hilti megoldásunk

A műszaki ellenőr, a Murphy Surveys a Hilti PS 1000 X Scan detektáló rendszerét választotta a probléma megoldására. A feladatuk az volt, hogy feltérképezzék az összes beépített betonacélt, acélhálót, feszítőpászmát, csöveket, elektromos vezetéket és más elemeket a betonszerkezetekben.

A Hilti PS 1000 X-Scan rendszere egy radarszkenner, ami lehetővé teszi, hogy a beágyazott elemeket roncsolásmentesen vizsgálhassuk a szerkezetben. A szkenner színes kijelzőjén 2D és 3D valós idejű képet kapunk szkennelés közben.

A műszaki ellenőrök így képesek voltak az épületszerkezeteket megjelölni a szkenneléssel.

Ezek után a Murphy Surveys csapata a Hilti PROFIS Detection szoftver segítségével részletesen kiértékelte a kapott adatokat az irodában, hogy 3D-s szerkezeti modellt és jegyzőkönyvet készítsenek belőle.

A roncsolásmentes minőségellenőrzés rengeteg időt spórolt az Eagle House projekt átvételében anélkül, hogy fúrni és azután javítani kellett volna. 

KÉRJ INGYENES HELYSZÍNI BEMUTATÓT a PS 1000 X-SCAN rendszerre!

Lépj kapcsolatba a Hilti képviselőddel, hogy ingyenes helyszíni bemutatót kérj, vagy további információval szolgálhasson. Örömmel segítünk az építkezésen, online vagy telefonon.

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás

Log in to proceed
Segíthetünk? Lépj velünk kapcsolatba!
Lépj velünk kapcsolatba!
Lépj velünk kapcsolatba!