BETONACÉLOK SZKENNELÉSE – EAGLE HOUSE, LONDON, egyesült királyság

Hogyan segítettük megtalálni a betonacélokat egy 18.000 m2 felületű betonszerkezetben.

Please enter alternative text here (optional)

A kihívás

Az Eagle House egy hatalmas lakóépület London belvárosában, 276 lakással, több mint 6.000 m2 üzlethelyiséggel, belső udvarral, 300 parkolóhellyel – összesen több mint 18 000 m2 alapterülettel.

A befektető Mount Anvil-nek a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy meg kellett találni az összes acélelemet a födémekben és erkélylemezekben.

A mi Hilti megoldásunk

A műszaki ellenőr, a Murphy Surveys a Hilti PS 1000 X Scan detektáló rendszerét választotta a probléma megoldására. A feladatuk az volt, hogy feltérképezzék az összes beépített betonacélt, acélhálót, feszítőpászmát, csöveket, elektromos vezetéket és más elemeket a betonszerkezetekben.

A Hilti PS 1000 X-Scan rendszere egy radarszkenner, ami lehetővé teszi, hogy a beágyazott elemeket roncsolásmentesen vizsgálhassuk a szerkezetben. A szkenner színes kijelzőjén 2D és 3D valós idejű képet kapunk szkennelés közben.

A műszaki ellenőrök így képesek voltak az épületszerkezeteket megjelölni a szkenneléssel.

Ezek után a Murphy Surveys csapata a Hilti PROFIS Detection szoftver segítségével részletesen kiértékelte a kapott adatokat az irodában, hogy 3D-s szerkezeti modellt és jegyzőkönyvet készítsenek belőle.

A roncsolásmentes minőségellenőrzés rengeteg időt spórolt az Eagle House projekt átvételében anélkül, hogy fúrni és azután javítani kellett volna. 

A MEGOLDÁSHOZ HASZNÁLT TERMÉKEK

  • HILTI PS 1000 X-SCAN RENDSZER

    A PS 1000 X-Scan nagyfelületű betonszerkezetek szkennelésére képes, és feltárja a betonban több rétegben beágyazott elemeket.

    További információ

KÉRJ INGYENES HELYSZÍNI BEMUTATÓT a PS 1000 X-SCAN rendszerre!

Lépj kapcsolatba a Hilti képviselőddel, hogy ingyenes helyszíni bemutatót kérj, vagy további információval szolgálhasson. Örömmel segítünk az építkezésen, online vagy telefonon.

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás