HOGYAN SEGÍT A HILTI A KORROZIÓS VESZÉLY MINIMALIZÁLÁSÁBAN

Korróziónak ellenálló tartók és rögzítési rendszerek tervezése

Natural gas processing plant

A korrózió igenis számít! A szerkezetek stabilitásvesztést szenvedhetnek ezáltal nem lesznek biztonságosak. A korrózióvédelem hiánya oda vezet, hogy a szerkezeti elemek idő előtti cserélse indokoltá válik. Amely sok pénzbe és időbe kerülhet, illetve megnő a baleseti kockázat is. Tehát mit tehetünk?

Hogyan vállaszuk ki a legmegfelelőbb korrózióvédelmet

Hol helyezkedik el az épület? Ez a kulcskérdés korrózióvédel szempontjából.  Milyen klímán, és milyen környezetben dolgozunk, illetve milyen anyagba szeretnénk rögzíteni?

Különböző környezeti adottságoknál más-más típusú korrózió fordul elő. Tehát az Ön építkezésénél a következőket érdemes figyelembe venni , melyek növelik a korrózió kialakulásának valószínűségét:

 • Nedvesség
  Minden atmoszférikus reakcióhoz szükség van nedvességre
 • Hőmérséklet
  Magasabb hőmérsékleten magasabb a korrózió aránya

 • Tengerparti területeken a tengerből származó só vagy az utak téli fagyvédelme érdekében használt sószórásból származó.
 • Ipari szennyezés
  A kén-dioxid aránya a levegőben gyorsítja a korrózió reakcióját.
 • Elektrokémia korrózió
  Pozitív és negatív töltésű elemek találkozása okozza.

Néhány beruházásnál ahol speciális környezettel találkozunk, mint például kinti medencék, vegyi művek vagy alagutak, szükség van speciális megfontolásra.Ebben nagy segítséget jelenthet a helyi mérnökeink technikai tanácsa. 

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Corrosion protection and environment

Mi az a korrózióvédelem

Korrózióról akkor beszélhetünk , amikor valamilyen fizikai vagy kémiai (elektrokémiai) reakció játszódik le a fém és a környezet között. A korrózió megváltoztatja a fém tulajdonságát, amely gyengébbé teszi.

A korrózió ugyanakkor kárrosíthatja a rögzítési rendszert és a fém elemeket, illetve azok védelmi felületét. Ettől a rögzítési rendszer elveszíti biztonságát, szükségessé válhat ezt kicserélni. 

Kétféle korrózióvédelmi rendszerrel tudunk ajánlani, amellyel megnövelhetik a fém szerkezeti elemek élettartalmát.

Aktív korrózió esetén közvetlenül a korrózió reakciójára hatva akadájozzuk meg azt. Ezt elenálló anyag használatával, galvanizációval vagy katódos védelemmel tehetjük.

Passzív korrózió esetén megállítjuk vagy  lassítjuk a folyamatot úgy, hogy szétválasztuj a fémet a korróziót okozó anyagtól vagy környezettől. Ezt fémes vagy nem fémes felületi bevonatokkal tesszük lehetővé.

Manapság a legtöbb építkezésen a legjobban alábecsült dolog a korrózióvédelem, ha a rögzítéstechnikáról van szó. Az alap összefüggések megismertetésével úgy gondoljuk, hogy segtséget nyújtunk vásárlóinknak a legkedvezőbb megoldást megtalálni.


Korrózió brosúra letöltése

Amit a hilti tesz a korrózióvédelem érdekében

A mi mérnökeink azért vannak, hogy segítsenek, a beruházásokon saját szemükkel látva a legjobb megoldást nyújtsák. Természetesen mi megtervezzük a legmegfelelőbb korrózióvédelmet számukra.

Hilti korrózió teszt centere
1 / 7
Hilti korrózió teszt center

A Hilti korrózióvédelmi termékei nagyon ellenállóak, melyek pontosan olyan körülmények között vannak tesztelve amilyen környezetbe kívánja a megrendelő használni. Tehát ezek a termékek nem cask laboratóriumban, hanem korrózióveszélyes környezetben is vizsgálva vannak, mint alacsony hőmérsékleten a szabadban, magas hőmérsékleten a forró égöv alatt, sós területeken, gyárterületeken sőt még a tengeren is. Tehát mi tudjuk, hogy működik. Lapozz tovább és tekintsd meg mégtöbb képeket kinti és laboratóriumi tesztelésünkről.

Hilti korrózió teszt center Svédország
2 / 7
Svédország

Hideg éghajlat, és tengerparti sós levegő

Hilti korrózió teszt center Németország
3 / 7
Németország

hideg éghajlat, tengerparti levegő

Hilti korrózió teszt center Ausztria
4 / 7
Ausztria

iparterület, fémmegmunkálás

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexikó

trópusi éghajlat, tengerparti levegő

Hilti korrózió teszt center Franciaország
6 / 7
Franciaország

kontinentális és mediterrán éghajlat, tengerparti levegő

Hilti korrózió teszt center Kína
7 / 7
Kína

trópusi éghajlat, ternegerparti levegő

Megosztás