Hogyan tervezzünk szerelőrendszereket földrengés veszélyes területre

Termékek, szoftverek, szolgáltatások a szerelőrendszerekhez

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

Általában csak hallunk a földrengésekről, mikor igazán nagy pusztításokat végeznek, de a valóságban mindennap kialakul egy a világ valamelyik részén.

A földrengés elleni védelem miatt a nem szerkezeti elemeket és berendezéseket is földrengés biztossá kell tenni az építőipari kódoknak megfelelően (NTC 2008 és Eurocode 8).

Ez magába foglalja valamennyi középületet, mint a kórházak, bevásárló központok, hotelek és iskolák.

A FÖLDRENGÉS FIZIKÁJA

Please enter alternative text here (optional)
 • A földrengések többlet igénybevételeket okoznak minden irányban a csővezetékeken.
 • A csőtámaszokra ható terhelések általában a vízszintes síkban a legkritikusabbak.
 • Az építési kódok alapján (mint az EC8, IBC) egyszerűsített számítási metódusokkal számíthatjuk ki a szeizmikus terheket.
 • A legtöbb tervezési szabvány szerint az esetleges függőleges szeizmikus terhekkel nem kell számolnunk.
 • Hogy ellen tudjon állni a vízszintes erőknek, a tartószerkezetnek kellően merevnek kell lennie, vagy utólagos megerősítést kell betervezni hossz- és keresztirányban.

Kérdezd mérnök kollégáinkat

HOGYAN TERVEZZÜNK ÉS ÉPÍTSÜNK FÖLDRENGÉSBIZTOSAN

 • Hilti PROFIS szerelőrendszer szoftver

  Hilti PROFIS Installation Szoftver

  Használd a PROFIS Installation szoftverünket 3D szeizmikus méretezéshez, és exportáld a megtervezett tartószerkezeteket CAD formátumba. Néhány egyszerű kattintással számítási jegyzőkönyv, műszaki rajz készíthető és a beépítéshez szükséges anyagok listája is egyszerűen összeállítható.

  További információ
  Profis oktatás

  Műszaki oktatások és szemináriumok

  Személyre szabott oktatásokkal segítjük a földrengésbiztos tartószerkezetek tervezését, a legfrissebb információkkal és a legújabb szeizmikus megoldásaink bemutatásával.

  További információ

  Szeizmikus Műszaki Segédlet

  A tökéletes eszköz a mérnöktanácsadók és tervezők számára. Összegyűjtöttünk minden adatot és információt, amivel könnyebbé tehetjük a gépészeti, elektromos és légtechnikai rendszerek földrengésbiztos tartószerkezeteinek kiválasztását.

  További információ
  Hilti mérnöki szolgáltatások

  Mérnöki és műszaki szolgáltatások

  Kérd mérnöktanácsadóink segítségét méretezéssel, tervrajzokkal, anyagszükséglet kalkulációval, vagy helyszíni vizsgálattal kapcsolatban. A tervezőirodában vagy a projekt helyszínén is segíteni tudjuk a tervezési, kivitelezési munkát.

  További információ

HILTI FÖLRENGÉSBIZTOS KUTATÁSOK ÉS VIZSGÁLATOK

Közös munka a Kaliforniai Egyetemmel, San Diegoban

A Hiltinél komolyan hiszünk a kutatás és fejlesztés erejében, saját laboratóriumokat működtetünk, és akkreditált intézetekkel dolgozunk együtt a világ minden táján.

A szeizmikus bevizsgálások kapcsán a San Diegoban működő Kaliforniai Egyetem Szerkezetek Tanszékével dolgozunk együtt.

Izgalmas projekt volt, ahol egy speciális, mozgatható alapokon álló, öt szintes épületben tesztelhettük a termékportfóliónkat. Ez az épület egy az egyben képes a Richter-skála szerinti földrengések szimulálására.

Ez nagyszerű lehetőség volt a szeizmikus termékeink tervezéséhez és vizsgálatához, köztük a moduláris Hilti MQS szerelőrendszer kidolgozásához is.

1 / 2

A Hilti részt vesz szeizmikus és tűzállósági kutatási projektekben is, a UCSD NEES intézménynél. A Hilti részt vesz szeizmikus és tűzállósági kutatási projektekben is, a UCSD NEES intézménynél. Nézd meg ezt a videót, ami egy nem szerkezeti elem vizsgálatát rögzítette!

2 / 2

Az épületek nem szerkezeti elemeinek fölrengés vizsgálata – Hilti termékek és rendszerek

Megosztás