TABAKALERA, SAN SEBASTIÁN Spanyolország

Egy dohánygyár átalakítása kulturális központtá

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

A kihívás

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Tabakalera régen dohánygyárként üzemelt, de mikor San Sebastiant 2016-ban Kulturális Fővárossá választották, átalakult a kortárs kultúra központjává.

Az épület hatalmas, a cél az volt, hogy 30.000 m2-en legyenek kiállítások, mozi, media archívum, ráadásul még egy hotel is. A teljes project 50 millió euróba került.

Az épület egésze megváltozott, így kicserélték a padlókat,új belső teret kapott és építettek egy teljesen új üvegtetőt is fölé.

A mennyezet különböző anyagokból készült, mint régi acélgerendák, üreges lemezek, kompozit lemezek vagy hagyományos betongerendák.

A mi Hilti megoldásunk

Hilti MQ rendszerrel oldottuk meg az összes műszaki berendezés megfogását. Több, mint 14.000 méternyi Hilti MQ rendszert szállítottunk a helyszínre.

A Hilti direktrögzítés techológiát alkalmazva rögzítették a csatorna rendszereket közvetlenül acélszerkezethez, valamint Hilti HUS hatlapfejű betoncsavart használtak a betonhoz való rögzítés során.

Négy évnyi építkezés után 2015-ben nyitotta meg kapuit a Tabakalera, pont abban akkor mikor San Sebastiant az év Európai Kultúrális Fővárosává választották.

A MEGOLDÁSHOZ HASZNÁLT TERMÉKEK

Gyors ELÉRÉS

Kérdezd mérnök kollégáinkat

Megosztás